Enkaza dönüşen bir binanın yapımında çalışan o işçi itiraf etti...


Google News

Yayınlama: 1 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Türkiye'yi büyük bir üzüntüye boğan depremin yaralarını sarma çalışmaları devam ederken enkaza dönen binaların çevresindeki vatandaşlara uzatılan mikrofonlara itiraflar bir bir geliyor.

Türkiye'yi derinden sarsan iki büyük deprem sonrası arama ve kurtarma çalışmaları hala devam ederken, Malatya'da enkaz alanında umutlu bekleyiş sürüyor. Bu sırada son depremler neticesinde yaşananlardan müteahhitlerin sorumlu tutulmasına dair bir iddia, olayların detayları ortaya çıkarıldıkça kanıyı donduruyor.

Ferit Mevlüt Aslanoğlu Caddesi üzerinde yıkılan bir binanın inşaatında yaklaşık 15 yıl önce çalıştığını iddia eden bir kişi, binanın kalitesizliğini müteahhitlerin "3 ton demir atılacağına 2 ton demir atın" şeklindeki talimatına bağladı.

İşçinin belirttiğine göre, müteahhitin malzeme çalmalarının binayı bu hale getirdiğini ve kalite kontrolünün yokluğunu ifade etti.

CNN Türk kameralarına yıkılan o binanın enkazı önünde konuşan vatandaş sözlerine şunları da ekledi:

"Bu bina yapılalı 15 yıl oldu. Ben bu binanın inşaatında çalıştım ve müteahhitlerin kalitesizliği bu. Eksik demir atmaları bu hale getirdi. Bu kalitesiz binaları yapanlar nasıl yiyecek bu parayı. Ben demirciyim, bu binada işçi olarak çalıştım. Kalite yok, kontrol yok. Ben Maraş'ta TOKİ'de oturuyorum. Allah'a şükür bizim evde sıkıntı yok. Müteahhit taşerona verdi, taşeron yaptu burayı. Müteahhiti '3 ton yerine 2 ton atın. Demirin tonu 18 milyon' diyordu. 10 ton çalsa 180 milyon eder. Malzemeden çalmasa böyle olur muydu? Demirden betondan her şeyden çaldılar. Karşısında TOKİ var, bir tanesinde çatlama bile yok." 


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
deprem