Krep nasıl yapılır? İşte nefis leziz krep tarifi ve malzemeleri...


Google News

Yayınlama: 1 yıl önce

Son güncelleme: 1 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Canınız lezzetten parmak ısırtan krepler yapmak istiyor ama nasıl yapacağınızı ve bilmiyor musunuz? Öyleyse sizin için hazırladığımız bu harika krep tariflerini br deneyin...


Giriş

Canınız lezzetli krepler istiyor ama nasıl yapacağınızdan emin değilsiniz. İnternetteki bazı tarifleri deneyebilirsiniz, ancak iyi sonuç verip vermeyeceğinden de emin değilsiniz.

O halde neden sizin için hazırladığımız bu krep tarifini denemiyorsunuz? Hazırlaması kolay ve sadece birkaç basit malzeme gerektiriyor. Ayrıca, çok da lezzetli! Bir deneyin ve nasıl sonuçlandığını bize bildirin.

Krep Malzemeleri Nelerdir?

Krep yapmak için birkaç malzemeye ihtiyacınız olacak. Öncelikle çok amaçlı un, kabartma tozu, şeker ve tuza ihtiyacınız olacak. Sonra biraz yumurta, süt ve tereyağına ihtiyacınız olacak. Ve son olarak, biraz vanilya özütüne ihtiyacınız olacak.




Krep Nasıl Yapılır? Adım Adım Krep Yapılışı...

Lezzetli krepler yapmak istiyorsunuz, değil mi? Size yardım etmek için buradayız. Sadece bu basit adımları izleyin ve kısa sürede bir yığın sıcak, kabarık krepin tadını çıkarın.

Malzemeler:

1 su bardağı çok amaçlı un

1 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı karbonat

Bir tutam tuz

1 su bardağı ayran

2 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş

1 yumurta

Talimatlar:

1. Un, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.

2. Ayrı bir kapta ayran, tereyağı ve yumurtayı karıştırın.

3. Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve sadece birleşene kadar karıştırın.

4. Bir ızgarayı veya kızartma tavasını orta ateşte ısıtın ve pişirme spreyi sıkın.

5. 1/4 fincan hamuru ızgaraya veya kızartma tavasına alın.

6. Her iki tarafını da 2-3 dakika veya altın sarısı kahverengi olana kadar pişirin. En sevdiğiniz malzemelerle sıcak olarak servis edin!

Krepin Yanında Ne Gider?

Kreplerinizi ne ile servis etmeyi seversiniz? Bazı insanlar akçaağaç şurubu ile süslemeyi severken, bazıları çırpılmış krema veya meyveleri tercih ediyor. Ben mi? Ben çikolata sosunu çok severim.

Ancak konu soslara geldiğinde sonsuz olasılık vardır. Pudra şekeri ve limon suyuyla klasik bir lezzet yakalayabilir ya da Nutella ve muzla biraz daha süslü bir hale getirebilirsiniz. Seçenekler sonsuzdur, bu yüzden yaratıcı olmaktan çekinmeyin!

Mükemmel Krep Yapmak İçin İpuçları ve Püf Noktaları

İhtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

Çok amaçlı un, kabartma tozu, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta, süt ve tereyağını çırpın. Ardından ıslak malzemeleri kuru malzemelerin üzerine dökün ve her şey iyice kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırın.

Vanilya özütünü karıştırın ve hamuru yaklaşık 10 dakika dinlendirin. Ardından bir ızgarayı veya kızartma tavasını orta ateşte ısıtın ve hamurun bir kısmını içine dökün. Krepleri her iki tarafını da yaklaşık 2 dakika veya altın sarısı kahverengi olana ve iyice kıvam alıncaya kadar pişirin. Ve servis edin!




Krep Yapılışı Hakkında SSS

Krep yapmakla ilgili en sık sorulan sorulardan bazılarına bir göz atalım.

S: Krep için temel malzemeler nelerdir?

C: Krep için en temel malzemeler un, süt, yumurta, tereyağı ve kabartma tozudur. Ancak, krep hamurunuza şeker, çikolata parçaları, yaban mersini veya muz gibi her türlü şeyi ekleyebilirsiniz.

S: Krep için ne tür un kullanmalıyım?

C: Çok amaçlı un, krep için kullanılacak en iyi un türüdür. Ancak daha sağlıklı krepler yapmak istiyorsanız tam buğday unu veya karabuğday unu da kullanabilirsiniz.

S: Nasıl kabarık krep yapabilirim?

C: Kabarık krepler yapmak için, krep hamurunuza daha yoğun krepler yaptığınızdan daha fazla kabartıcı madde (kabartma tozu gibi) eklemeniz gerekir. Ayrıca yumurta beyazlarını katılaşana kadar çırpabilir ve ardından krep hamuruna katabilirsiniz.

Sonuç

Yaşasın yemek yemek!

Afiyet olsun!


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
krep yemek