Türkiye ile Türkmenistan arasında doğalgaz işbirliği zaptı


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Türkiye ve Türkmenistan, Türkmen doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınması konusunda "Doğalgaz Alanında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Karşılıklı İşbirliği Mutabakat Zaptı" imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya geldi.

Görüşme sonucunda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Türkmenistan ile her alanda karşılıklı adımların artarak sürdürülmesi ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar dolar seviyesine ulaştırılması için çaba gösterilmesi gerektiğini belirttiği ifade edildi.

Görüşme sırasında Türkiye ile Türkmenistan arasında Doğal Gaz Alanında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Karşılıklı İşbirliği Mutabakat Zaptı, Petrol ve Doğal Gaz Alanlarında İşbirliğine İlişkin Niyet Beyanı ve Türkmenistan Havayolları ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi Arasında Mutabakat Muhtırası imzalandı.

İmzalanan mutabakat zaptının Türkmen doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması konusunda olduğu belirtilirken, gazın hacmiyle ilgili ayrıntıların mutabakat zaptında yer almadığı ifade edildi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gurbanguli Berdimuhamedov doğalgaz