Tekel bayisi cinayetinde iddia: Size bir erkek, bir kız çocuk verelim


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

İstanbul’daki tekel bayisi saldırısında hayatını kaybeden gencin ailesine, “40 milyon TL ve iki çocuk verelim. Şikâyeti çekin” dendiği ileri sürüldü.

İstanbul Esenyurt'ta geçen temmuzda meydana gelen tekel bayisi saldırısıyla ilgili yeni iddialar ortaya çıktı. Tutuklu sanıklardan Tarık Özer'in, Yunus Emre Erzen'in babası Cantürk Erzen'e "barışmak için 40 milyon lira ve ailenin akrabalarından 13 yaşındaki bir erkek çocuğu ile 11 yaşındaki kız çocuğunu teklif ettiği" öne sürüldü.

Cantürk Erzen, Tarık Özer tarafından kendisine "Bir erkek ve bir de kız çocuğu verelim" mesajının iletilmiş olduğunu belirtti. Ancak Cantürk Erzen, böyle bir adetin kendisinde olmadığını ve böyle bir barışa "Evet" diyeceği bir karakterinin olmadığını ifade etti. Ayrıca, bu teklifin ortaçağ dönemindeki köle ticaretini yansıttığını belirten avukat Kerim Bahadır Şeker, böyle bir teklifi kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Tarık Özer'in ailesi ise bu iddiaları reddetti. Özer ailesinden N.Ö., böyle bir şeyin aslı astarının olmadığını ve hukukun parayla satın alınacağına inanmanın mümkün olmadığını belirtti. Ailenin avukatı Ahmet Avşar da bu teklifin olmadığını ve sanıkların adil yargılanma hakkının engellenmek istendiğini düşündüğünü ifade etti.



Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.