SON DAKİKA HABERİ: Taksici Oğuz Erge cinayetinde rapor çıktı


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son dakika haberlere göre, Türkiye bu vahşeti konuşmuştu! Taksici Oğuz Erge cinayetinde rapor çıktı.

Gaziemir ilçesinde, 31 Ocak 2024 tarihinde taksici Oğuz Erge'nin, müşterisi Delil Aysal tarafından soğuktan üşümesin diye alınmasının ardından 3 kurşunla vurularak öldürüldüğü bir olay yaşanmıştır.

Cinayet anı araç içindeki kameraya yansımış ve görüntüler tüm Türkiye'yi yasa boğmuştur.

Saldırganın, yaralı taksi şoförüne tokat attığı ve daha sonra araçtan ayrıldığı anlar kamera görüntülerine yansımıştır. Delil Aysal, 'nitelikli kasten öldürme', 'nitelikli yağma' ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştır.

Mahkemede, kamera görüntülerini kabul ettiğini ancak seste oynama olduğunu ileri sürmüş ve olay gecesi uyuşturucu hap ve alkol kullandığını belirtmiştir.

Mahkeme başkanı, olay günü taksiye sağ arka kapıdan binmesine rağmen neden şoförün kör noktasına gelen sol arka koltuk kısmına geçtiğini sormuş, sanık ise o an bu durumu fark etmediğini öne sürmüştür.

Mahkeme heyeti, sanığın tedavi gördüğünü belirttiği Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı yönündeki raporun mahkemeye getirilmesine karar vererek, duruşmayı 8 Mart 2024 gününe ertelemiştir.

Delil Aysal hakkında istenilen cezai ehliyet raporu mahkemeye ulaşmış ve raporda, suç tarihinde şahsın işlediği iddia edilen fiillerin hukuki anlam ve sonuçlarını anlayabildiği ve bu fiillerle ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tam olduğu belirtilmiştir.

Dolayısıyla işlediği iddia edilen suçlara yönelik ceza sorumluluğunun tam olduğu görülmüştür.

Bu olayla ilgili detaylar, araç içi kamera görüntüleri ve mahkeme süreciyle ilgili bilgilerin yanı sıra, sanığın savunma ifadeleri ve mahkeme heyetinin aldığı kararlar da bulunmaktadır.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

oguz erge taksici cinayet uizmir delil aysal