Powell: Bu yıl bir noktada faiz indirimi uygun


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Temsilciler Meclisi konuşmasında Fed'in faiz indirimleri için acele edilmeyeceği mesajını verdi.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, beklenen konuşmasında enflasyonla mücadeleyi kazandıklarına ikna olana kadar faizleri düşürmek için acele etmeyeceklerini yineledi. Powell, ABD Temsilciler Meclisi'ndeki konuşmasında faizleri bu yılın bir noktasında düşürmeye başlamanın muhtemelen uygun olabileceğini, ancak henüz buna hazır olmadıklarını belirtti. Powell ayrıca, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye doğru ilerlediğine dair daha fazla güven kazanana kadar hedef aralığını azaltmanın uygun olmayabileceğini ifade etti.

Powell, konuşmasında ayrıca politika faizinin sıkılaştırma döngüsü için muhtemelen zirvede olduğuna inandıklarını belirtti. Ekonomi genel olarak beklenildiği gibi gelişirse, bu yılın bir noktasında politika kısıtlamasını geri çevirmeye başlamanın muhtemelen uygun olabileceğini söyledi. Ancak ekonomik görünümün belirsiz olduğunu ve yüzde 2'lik enflasyon hedefine doğru ilerlemenin garanti olmadığını vurguladı. Powell ayrıca, para politikasının çok erken veya çok fazla gevşemesinin enflasyondaki ilerlemeyi tersine çevirebileceğini ve enflasyonu hedefe döndürmek için daha da sıkı politika gerekebileceğini ifade etti.

Powell, geçen yıl ekonominin tam istihdam ve fiyat istikrarı hedefleri doğrultusunda önemli ilerleme kaydettiğini belirtti. Büyümenin sağlam hızda devam etmesinin beklendiğini ve ekonominin kısa vadede durgunluğa girmesi için bir neden olmadığını söyledi.

Kaynaklar:
'Bro Emekileri Sendikas: Sefaleti Kabul Etmiyoruz! - Dokuz8haber'


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Jerome Powell