Beşiktaş, Kocaelispor Karşısında 3-1’lik Zaferle Haftayı Kapatıyor
Süper Lig’in 7. haftasında Beşiktaş, sahasında Kocaelispor’u 3-1 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı. Maç sonrası takımın öne çıkan isimleri Tiago Djalo, Gökhan Sazdağı, Vaclav Cerny ve Jota Silva, karşılaşma ve gelecek hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Tiago Djalo: “Gelişim İçin Hocamızın Yönlendirmesi Önemli”
Beşiktaş’ın savunma oyuncusu Tiago Djalo, maçın zorluk derecesine dikkat çekerek, “İyi bir mücadele ortaya koyduk. Emirhan ile uyumlu oynadığımızı düşünüyorum. Her zaman gelişime açık alanlar var. Hocamız hafta içinde neleri daha iyi yapabileceğimizi bize aktaracak” dedi.
Djalo, derbi maçından önce takımın önceliğinin kendi gelişimi olduğunu vurguladı: “Derbiyi düşünmekten çok, kendimizi nasıl geliştirebileceğimiz önemli. Hocamızın kararlarına uyum sağlamak bir oyuncu için kritik. Kalitemin farkındayım ve her maçta forma giymek istiyorum. Takım arkadaşlarım da çok kaliteli ve hepsi yüzde yüzünü veriyor. Son kararı hocamız verecek.”
Gökhan Sazdağı: “Zor Bir Süreci Atlattık, Derbiye Odaklanıyoruz”
Orta saha oyuncusu Gökhan Sazdağı, takımın maç eksiği olduğunu kabul ederek, “Yukarılara oynamak için böyle maçları kazanmak zorundayız. Zor bir süreçten geçtik. Kocaelispor iyi mücadele etti. İlk yarıda farkı açabilirdik ama istemeden geriye yaslandık. Stresli bir maçtı ama iyi sonuçlandı, mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Önümüzdeki haftaki derbiye hazırlık yapacaklarını belirten Sazdağı, “Galibiyet serisiyle yukarı çıkmak istiyoruz. Böyle devam edersek başaracağımıza inanıyorum” dedi. Takımdaki oyuncu çeşitliliğine de değinen Sazdağı, “Cerny, Cengiz, Taylan, Svensson gibi isimlerle uyum içindeyiz. Kim oynarsa oynasın, önemli olan takıma katkı sağlamak” diye konuştu.
Vaclav Cerny ve Jota Silva’dan Galibiyet Yorumu
Beşiktaş’ın hücum hattında görev yapan Vaclav Cerny, takımın galibiyetinde önemli rol oynadı. Cerny, maçta Kocaelispor kalecisinin yaptığı hatayı değerlendirerek, “Takım olarak iyi mücadele ettik ve galip geldik. Bu tür maçlarda hata yapmamak gerekiyor” dedi.
Jota Silva ise takımın genel performansından memnun olduğunu belirterek, “Her maçta daha iyi olmak için çalışıyoruz. Bu galibiyet moralimizi yükseltti. Önümüzdeki derbiye odaklanacağız” ifadelerini kullandı.
Beşiktaş’ın Hedefi Sürekli İlerlemek
Beşiktaş, Süper Lig’de üst sıralara tırmanmak için galibiyet serisini sürdürmeyi amaçlıyor. Takım oyuncuları, bireysel gelişim ve takım uyumunun önemine vurgu yaparken, teknik ekibin yönlendirmeleriyle daha iyi sonuçlar alınacağına inanıyor. Önümüzdeki hafta oynanacak derbi maçına hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.