Meteoroloji sarı kodla uyardı: 7 il için kar alarmı


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Haberleri İnternet - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin raporunu güncelledi. 7 il için sarı kodlu kar alarmı verildi. Yapılan açıklamada vatandaşlar kar yağışıyla beraber buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Akşam saatlerinden itibaren Bolu çevreleri, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce ve Kastamonu'nun kuzeyinin yüksek kesimleri ile Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Bu kar yağışı yarın etkisini arttıracak ve hafta sonu aralıklarla devam edecek. Kuvvetli yağışlar nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklar oluşabilir. Bu nedenle dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bugün hava nasıl olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Yozgat ve Niğde çevreleri ve Antalya'nın doğu ilçeleri, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinde yağışlı hava bekleniyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar olması bekleniyor. Bu yağışlar Bolu çevreleri, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde gerçekleşecek. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus, sis, buzlanma ve don olayları görülebilir.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?
Hava sıcaklıklarının Marmara ile doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında artması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar nasıl esecek?
Rüzgar genellikle güney yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecek.

Uyarılar:
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, akşam saatlerinden sonra Bolu çevreleri, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Cuma günü etkisini arttırması beklenen kar yağışlarının hafta sonu boyunca da aralıklarla devam etmesi tahmin edildiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Kar Kar ne zaman yağacak Hava durumu