SON DAKİKA hava durumu: Kar İstanbul'un kapısına dayanıyor! Sıcaklıklar 7 derece birden düşüyor


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son dakika hava durumu haberleri: Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre birçok ilde kar bekleniyor. Kar İstanbul kapısına dayanıyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin çeşitli bölgelerinde hava durumu ile ilgili detaylı bilgiler bulunmaktadır. Tahminlere göre:

Yağış Durumu:


- Marmara (Balıkesir hariç), Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde yağışlı bir hava beklenmektedir. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması tahmin edilmektedir. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane ve Rize'de kuvvetli, yükseklerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Hakkari, Van'ın güneyi ile ve Şırnak'ın doğusunda yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar beklenmektedir [1].

Diğer Hava Durumu Olayları:


- Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Batı Karadeniz’de pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin edilmektedir. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır [1].

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu:


- Hava sıcaklığının Doğu Karadeniz'de 1 ila 3 derece artacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik beklenmediği tahmin edilmektedir. Rüzgarın yurdun batı kesimlerinde kuzeyli, doğu kesimlerinde ise güney ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

Uyarılar:


- Ülkemizin doğusunda görülecek yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi, çığ riski, buzlanma ve don ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölgesel Hava Durumu:


- Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları şu şekildedir:
- Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu 15
- İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15
- İzmir: Parçalı ve az bulutlu 19
- Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 22
- Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu 24
- Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 14
- Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12
- Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık ya


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

meteoroloji saganak yagmur kar sicaklik istanbul hava durumu haberleri son dakika hava durumu son dakika hava istanbul hava durumu