Memur ve memur emeklilerinin zam oranı açıklandı


Google News

Yayınlama: 8 ay önce

Son güncelleme: 8 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika - 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri Hakem Kurulu'nun aldığı kararla son buldu. 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak. 

Bugün beşinci ve son toplantısını gerçekleştiren Tahkim Kurulu, memur ve emeklilere yönelik zam oranına açıklık getirdi. 2023-2024 yılları için memur ve memur emeklilerinin artış oranı belirlenmiştir. 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak.

Bu artışın yanı sıra maaş artışına enflasyon farkları da eklenecek.

HÜKÜMETİN ARTIŞ ORANI DEĞİŞMEDİ

Hakem Kurulu, kamu işveren tarafının açıkladığı son artış oranını kabul etti.

BAKAN IŞIKHAN: HAYIRLI OLMASINI DİLERİYORUM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Sorumlusu Vedat Işıkhan, Tahkim Kurulu'nun sosyal medya platformu X. üzerinde açıkladığı artışa ilişkin Tahkim Kurulu kararını değerlendirdi Bakan Işıkhan, Toplu Sözleşmemizin çalışma hayatımızın tüm paydaşlarına hayırlı olmasını dilediğimi, başta kamu çalışanlarımız, kamu emeklilerimiz ve aileleri olmak üzere.

Gözden kaçmasın: Nöbetçi memurların maaşlarını kuruş kuruş hesapladık Habere bak Işıkhan'ın açıklamaları şöyle: 7, 2024-2025 kapsamında memurlarımızın ve memur emeklilerimizin mali ve sosyal haklarını belirlemektedir.

Süreli Toplu Sözleşmemiz kapsamında Tahkim Kurulu; 2024 için yüzde 15+10, 2025 için yüzde 6+5 oranında karar kıldı. Özellikle kamu görevlilerimiz ve diğer sosyal haklarımız adına talep edilen 50 maddenin kabulü açısından önemli kazanımlar elde ettiğimiz Toplu Sözleşmemizin, başta kamu çalışanlarımız, kamu emeklilerimiz ve aileleri olmak üzere çalışma hayatımızın tüm paydaşlarına hayırlı olmasını diliyorum.

Karşılıklı anlayış, istişare ve nezaket ilkelerimiz çerçevesinde sürecin yürütülmesi için var gücüyle çalışan Konfederasyonlarımıza ve genel yetkili sendikalarımıza, tüm komisyonlara ve müzakere ekiplerine teşekkür ediyorum.

Sosyal devlet anlayışımızla çalışanlarımızı enflasyona karşı korumaya devam edeceğiz. 7. 2024-2025 kapsamında memurlarımızın ve memur emeklilerimizin mali ve sosyal haklarının belirlenmesi.

Süreli Toplu Sözleşmemiz kapsamında Tahkim Kurulu; 2024 için yüzde 15+10, 2025 için yüzde 6+5 oranında karar kıldı. Özellikle kamu görevlilerimiz adına... pic.twitter.com\\\/TdEztPICAr— Prof.

Dr. Vedat Işıkhan (@isikhanvedat) 31 Ağustos 2023


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

memur memur emeklisi zam