Hülya Yiğitalp'in uzay mühendisi oğlu Yiğit Tokbey Kaliforniya'daki bir trafik kazasında hayatını kaybetti


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Hülya Yiğitalp'in SpaceX'te fırlatma mühendisi olarak çalışan büyük oğlu Yiğit Tokbey, ABD Santa Barbara Kaliforniya'daki zincirleme trafik kazasında birkaç aracın, motosikletine çapması sonucu yaşamını yitirdi

Hülya Yiğitalp, emekli bir manken, müzisyen ve oyuncudur. Maalesef, Hülya Yiğitalp'in büyük çocuğu Yiğit Tokbey, 31 yaşında hayatını kaybetmiştir. Yiğit Tokbey, SpaceX'te fırlatma mühendisi olarak çalışmaktaydı ve 17 Ocak Çarşamba akşamı Kaliforniya eyaletinin Orcutt bölgesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında birkaç aracın motosikletine çarpması sonucu hayatını kaybetmiştir. Kazayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Hülya Yiğitalp, 1970'li yılların sonunda Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ve eşi Emel Korutürk'ün girişimleriyle Türkiye-Finlandiya dostluk ziyaretleri nedeniyle Türkiye'yi tanıtmak amacıyla düzenlenen bir defilede milli manken olarak yer almıştır. Dönemin ünlü isimleri arasında yer alan Hülya Yiğitalp, iş adamı Rıfat Tokbey ile evlendikten sonra 35 yaşında mesleğini bırakarak Adana'ya yerleşmiştir. Çiftin bu evlilikten Yiğit, Fırat ve Asya adlı üç çocuğu ABD'de eğitim görmüşlerdir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Hülya Yiğitalp Yiğit Tokbey