Emekli bayram ikramiyesi sorgulama 2024: Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatacak? 4A, 4B ve 4C ikramiye ödeme tarihleri


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri için geri sayım başladı. Ramazan Bayramı öncesinde ikramiyelerin yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyen emekliler sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı SSK, Bağ-Kur

Ramazan Bayramı İkramiyesi ve Sorgulama Ekranı


Bu yıl Ramazan Bayramı 10 Nisan'da başlayacak ve bu özel dönem öncesinde yaklaşık 16 milyon hak sahibine ikramiye ödemeleri yapılacak. Emeklilerin yanı sıra şehit yakınları, muharip gaziler, güvenlik korucuları, vazife malullüğü alanlar, terörden zarar gören siviller, yaşlılık maaşı alanlar ve dul ve yetim maaşından faydalananlar emekli bayram ikramiyesi alabilecek.

E-Devlet Üzerinden Sorgulama


E-Devlet üzerinden hayata geçirilen uygulama sayesinde emekliler, bayram ikramiyesi ve seyyanen ödeme sorgulaması yapabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu sayfası üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapan emekliler, bayram ikramiyesi sorgulaması yapabilir. Ayrıca alternatif olarak ikramiye sorgulama işlemleri, telefonla veya internet bankacılığıyla yapılabilecek.

Ödeme Programı


Bayram ikramiyesi ödemeleri, maaş alınan bankalar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Emekliler, telefonlarının mobil bankacılıkları aracılığıyla toplam bakiyelerini kontrol ederek ikramiyelerin yatıp yatmadığını kontrol edebilirler. Benzer şekilde bankaların müşteri hizmetleri üzerinden sorgulama yapılabilir.

Ödeme Takvimi


Bayram ikramiyesi ödemeleri henüz başlamadı. Açıklanan takvime göre ilk olarak SSK emeklilerine ikramiyeler yatırılmaya başlayacak. Maaş ödemelerini her ayın 17-18’inde alanlara ikramiyeler 2 Nisan’da yatırılacak. Ödemelerini 19,20,21,22 alanlara ise 3 Nisan’da bayram ikramiyeleri yatacak. Emekli Sandığı emeklisi olan ve maaşlarını her ayın 1’inde ve 2’sinde alanlara bayram ikramiyeleri 2 Nisan Salı günü yatırılacak. Maaş ödemelerini 3,4 ve 5’inde alanlara ise ikramiyeler 3-5 Nisan tarihleri arasında yatacak. Bağ-Kur emeklileri ise bayram ikramiyesi ödemelerini 5 Nisan cuma günü alacak.

İkramiye Miktarı


Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri geçtiğimiz yıl 2.000 lira olarak hesaplara yatırılmıştı. Yeni yıl ile beraber SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin aldığı bayram ikramiyeleri %50 artışla 3.000 liraya yükseltildi.

Kimler İkramiye Alabilir?


Bayram ikramiyelerinden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık parası alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, güvenlik korucuları yararlanabilecek.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.