BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME GÜNLERİ ????İkramiyeler ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi ödeme tarihleri 2024: Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, kimler alabilir?


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Emekli bayram ikramiyesi ödeme günleri belli oldu. Ramazan Bayramı heyecanına ikramiye ödemeleri de dahil oldu. Emekli aylığı alanların yanı sıra, dul yetim ve ölüm maaşından faydalananlar da ikramiyeden yararlanacak.

Ramazan Bayramı İkramiyesi Ödemeleri Hakkında Bilgiler


Emekli bayram ikramiyeleri hakkında detaylar, hak sahipleri tarafından araştırılıyor. Bu yıl, emekli bayram ikramiyeleri yüzde 50 tutarında bir artışla 3 bin TL olarak belirlendi. Yılda iki defa verilen ikramiye ödemeleri için ise tarihler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Emekli Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihleri


Emekli bayram ikramiyeleri farklı gruplara göre farklı tarihlerde ödenecektir. İşte ödeme tarihleri:

- 4A SSK (Gelir ve Aylık Alanlar): Ödeme günü 17 ve 18 olanlara 2 Nisan, 19, 20, 21, 22 olanlara 3 Nisan, 23, 24, 25, 26 olanlara 4 Nisan tarihinde ikramiyeleri ödenecektir.
- 4B Bağ-Kur (Gelir ve Aylık Alanlar): Tüm Bağ-Kur emeklileri 5 Nisan tarihinde ikramiyelerini alacaklardır.
- 4C Emekli Sandığı (Aylık Alanlar): Her ayın 1 ile 5'i arasında aylık alanlar için ödeme günleri belirlenmiştir. 1 ve 2 olanlar 2 Nisan'da, 3, 4 ve 5 olanlar ise aylıkları ile birlikte aynı günde olmak üzere 3-5 Nisan tarihleri arasında ikramiyelerini alacaklardır.

Bayram İkramiyesi Sorgulama İşlemleri


Hak sahipleri, ikramiyelerinin durumunu sorgulamak için e-Devlet üzerinden "Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama" yazarak sorgulama yapabilirler. Ayrıca, maaşlarını aldıkları bankaların internet bankacılığı veya mobil uygulamaları üzerinden de ikramiyelerinin ödendiği tarihleri kontrol edebilirler.

Kimler Bayram İkramiyesi Alabilir?


Bayram ikramiyesi, dul ve yetim maaşı alanlar, 65 yaş parası alanlar, şampiyon sporcular, gaziler, şehit yakınları, güvenlik korucuları, terörden zarar gören siviller, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar, ve valize malullüğü aylığı alanlar tarafından alınabilir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

emekli ikramiyesi emekli bayram ikramiyesi bayram ikramiyesi ramazan bayrami