Bursluluk sınavı soruları ve cevapları sorgulama ekranı (meb.gov.tr) MEB İOKBS cevap anahtarı açıklandı mı? Ortaokul 5,6,7,8 ile lise 9,10 ve 11’nci sınıf cevap kitapçığı görüntüleme


Google News

Yayınlama: 2 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Bursluluk sınavı cevap anahtarı, bugün Türkiye genelinde düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim bursluluk sınavının tamamlanmasıyla gündem oldu.

2024 Bursluluk sınavı soruları ve cevapları henüz açıklanmadı. Sınavlar bugün, 21 Nisan Pazar günü başladı ve Türkiye genelinde yapılan oturumlar henüz tamamlanmadı. Bursluluk sınavı, 5., 6., 7., 8. sınıf öğrencileri için 100 dakika, lise 9., 10. ve 11. sınıf öğrencileri için ise 120 dakika sürdü.

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl sınavların tamamlanmasının ardından cevap anahtarını erişime açar. Ancak İOKBS soruları ve cevap anahtarının yayınlanacağı tarih hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Beklentiler, bursluluk sınavı soruları ve cevaplarının en geç 22 Nisan Pazartesi gününe kadar erişime açılacağı yönünde. Detaylar hakkında bilgilendirme yapıldığında, bu bilgiler MEB tarafından paylaşılacaktır.

İOKBS soruları ve cevap anahtarını sorgulamak için adaylar meb.gov.tr veya odsgm.meb.gov.tr adreslerinden cevap anahtarına ulaşabilirler. Bursluluk sınavı cevap anahtarı her sınıf için ayrı ayrı olacak ve adaylar telefon, tablet, bilgisayar gibi internete bağlanabilen araçlarla cevap anahtarına erişebilecekler. Cevap anahtarının görüntüleme ekranında, soruların 4 seçenekli şıklar arasından doğru yanıtı bulabilirsiniz. Adaylar, bursluluk sınavı cevap anahtarıyla birlikte Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler A-B cevap anahtarını görüntüleyebilecekler.

Bursluluk sınavında hangi dersten kaç soru sorulduğuna gelince, aşağıda sınıflara göre soru dağılımını bulabilirsiniz:

5, 6, 7. SINIFLAR
- Türkçe: 20 soru
- Matematik: 20 soru
- Fen Bilimleri: 20 soru
- Sosyal Bilgiler (Sosyal Bilgiler ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi): 20 soru

8. SINIF VE HAZIRLIK SINIFI
- Türkçe: 20 soru
- Matematik: 20 soru
- Fen Bilimleri: 20 soru
- Sosyal Bilimler (T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi): 20 soru

9, 10 ve 11. SINIFLAR
- Türk Dili ve Edebiyatı: 25 soru
- Matematik: 25 soru
- Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji): 25 soru
- Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi): 25 soru

İOKBS sınavının geçersiz sayılacağı durumlar arasında, başvuru şartlarını taşımadan sınava girilmesi, cevap kağıdının zarf içinden çıkmaması veya zarar görmüş olması, geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi, başka bir öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması, öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi, sınavda kullanımı yasak olan cihazlarla sınava girilmesi, sınav kutuları dışında başka bir yolla sınav evrakının gönderilmesi, öğrencinin başka bir öğrenciden veya dökümandan kopya çektiğinin veya verdiğinin sınav görevlileri tarafından tespit edilmesi gibi durumlar bulunmaktadır. Bu durumlarda öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.