2024 BEDELLİ ASKERLİK SORGULAMA E-DEVLET | MSB Bedelli askerlik yerleri celp ve sevk tarihi nereden, nasıl öğrenilir? 2024 Bedelli askerlik ücreti


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Bedelli askerlik yerlerinin açıklanmasıyla ilgili heyecanlı bekleyiş devam ederken, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre sonuçlar e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

Özgünleştir: Bedelli Askerlik Yerleri Sorgulama ve Sonuçları

MSB, Bedelli Askerlik Yerlerini Açıklayacak
Bedelli askerlik yerlerini öğrenmek için bekleyen adayların gözü Milli Savunma Bakanlığı'nda. Askerlik başvurularını tamamlayanların sonuçlarının açıklanmasına çok az zaman kaldı. Bedelli askerlik yerleri, elektronik ortamda e-Devlet aracılığıyla sorgulanabilecek.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?
Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, bedelli askerlik sonuçlarının ilan edileceği tarih açıklandı. 2024 yılında bedelli askerlik statüsünde silahaltına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları 25 Ocak 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden ve askerlik şubelerinden duyurulacak.

Son Tarih ve Uyarı
25 Ocak 2024 (bu tarih dâhil) tarihinden sonra bedelli askerlik hizmetinden vazgeçen yükümlüler, yeniden bedelli askerliğe müracaat edemeyecekler.

Nasıl Sorgulanacak?
Milli Savunma Bakanlığının yayınladığı askerlik celp ve sevk duyurusuna göre, bedelli askerlik yerleri e-Devlet üzerinden ve askerlik şubelerinden öğrenilecek. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile e-Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarını sorgulayabilecekler.

Bedelli Askerlik Ücreti
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesine göre, bedelli askerlik tutarı 182.609,04 TL oldu. Bu ücret, 01 Ocak-30 Haziran 2024 dönemi için geçerli olacak.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

bedelli askerlik bedelli askerlik yerleri msb e-devlet