MSB’den terörle mücadele vurgusu: Terör belasını defetmede önemli bir aşamaya gelindi


Google News

Yayınlama: 8 ay önce

Son güncelleme: 8 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Haberleri İnternet - TERÖRLE mücadelede kararlılık vurgusu yapan Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son on bir haftada 44 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Terör örgütüne ağır darbe v

Milli Savunma Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Aktürk, şunları söyledi: “PENÇE KİLİDİ HAREKÂTINDA ŞİRKETTE BUGÜNE KADAR 600 TERÖRİST ETKISIZ HALE GETİRİLDİRİLDİRİLDİ.”

Son bir haftada 44 terörist etkisiz hale getirildi.

Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl 1.146'ya, 24 Temmuz 2015'ten bu yana ise 38.489'a ulaştı.

Kuzey Irak'ta düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonu'nda şu ana kadar 600 terörist etkisiz hale getirildi.

Toplam 336 silah ve çeşitli çaplarda 667.547 mühimmat ele geçirilmiş, 2.192 mayın\/el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiş, 640 mağara\/sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir.

Kahraman Mehmet'in büyük bir fedakarlık ve olağanüstü bir titizlikle yürüttüğü bu başarılı mücadele sonucunda terör örgütüne ağır bir darbe indirilmiş, örgütün hareket kabiliyeti son bulmuş ve yıllardır milletimizin başına bela olan terör belasından kurtulmada önemli bir aşamaya gelinmiştir.

Kahraman ordumuz; Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehitlerinin kanını sahada bırakmayacak, tek bir terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelesini aynı azim ve kararlılıkla sürdürecektir.

Diğer taraftan Bakanlığımız, bünyesinde FETÖ ile bağlantılı tek bir personel kalmayana kadar yeni bilgi, belge ve veriler ışığında FETÖ ile mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir ve sürdürecektir.

Cumhuriyetimizin tarihinin en yoğun tedbirleri ve kurulan çok katmanlı güvenlik sistemi ile korunan sınırlarımızda son bir hafta içinde kaçak yollardan geçmeye çalışan 474 kişi yakalanmıştır.

Bu kişilerin 30'u FETÖ üyesi, 37'si ise terör örgütü üyesidir. 4 bin 291 kişinin sınırı geçmesi engellendi.

Böylece yıl içerisinde sınırlarımızı yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 5.756'ya yükselmiş, 285'i FETÖ'cü olmak üzere toplam 417 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir.

Sınırı geçmeden önce engellenen kişi sayısı ise 145 bin 697 oldu.

Ayrıca yılbaşından bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 54 kilogramı son bir hafta içinde olmak üzere toplam 4 bin 857 kilogram uyuşturucu ve bin 911 hap ele geçirildi.

Sınırlarımızın ve halkımızın güvenliği için sınır güvenliğinde etkin tedbirler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilgili bakanlıklar ve kamu kurumları ile koordineli olarak alınmaya devam edecektir.

Bu yılın başından bu yana Suriye operasyon bölgelerimizde terör örgütü tarafından 3'ü son bir hafta olmak üzere 96 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, 31'i son bir hafta olmak üzere 840 terörist kahraman komandolarımızın ani müdahalesiyle etkisiz hale getirilmiştir.

EGE, AKDENİZ VE KIBRisSon dönemde gelişen olumlu havayı korumak ve geliştirmek için yurtdaşımız Yunanistan ile karşılıklı çalışmalar devam etmektedir.

Bir diğer önemli konu ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Ada'daki durumudur.

Kıbrıs'ta iki egemen, eşit ve bağımsız devletin tek çözüm olduğunu vurguluyoruz. 26 Ağustos'ta Limasol'da Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camii'ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Müslümanlara, İslam dünyasına ve tüm insanlığın ortak değerlerine tehdit oluşturan ve benzerleri daha önce de yaşanmış olan bu tür nefret eylemleri, Kıbrıs'ta iki devletli çözüm vizyonunun ne kadar haklı ve gerçekçi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Türkiye; Garantör devlet olarak, uluslararası anlaşmalar ve uluslararası hukuktan doğan meşru haklar çerçevesinde Kıbrıs'ta barış, huzur ve güvenliğin garantörü olmaya devam edecektir.

NATO ULUSLARARASI MİSYONLAR

Birleşmiş Milletler, NATO, Avrupa Birliği, AGİT ve ikili ilişkiler kapsamında birçok coğrafyada başarı ile hizmet veren kahraman Mehmetçik; Küresel barış ve istikrara katkıda bulunmakta ve aynı zamanda eğitim tatbikat faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir.

Bu kapsamda Hava Kuvvetlerimiz, 24 Ağustos'ta NATO Müttefik Hava Komutanlığı tarafından koordine edilen Esnek Caydırıcılık Seçenekleri kapsamında Romanya hava sahasında yürütülen Entegre Hava Füze Savunması faaliyetine Artırılmış Uyarı Faaliyetleri ile katılmış, 25 Ağustos'ta NEXUS ACE Eğitimleri kapsamında F-16 uçaklarımız, Havadan İkaz Kontrol uçaklarımız ve NATO AWACS uçaklarımızın katılımıyla ortak bir eğitim uçuşuna katılmış, ve Güvence Önlemleri kapsamında 29 Ağustos'ta bir Romanya hava uçuşu Misyon, sahada Havadan İhbar Kontrol uçaklarımız tarafından gerçekleştirildi.

Ayrıca NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'de görevli Alman Deniz Kuvvetleri üyesi FGS FRANKFURT MAIN, 24-27 Ağustos tarihleri arasında İzmir'e liman ziyareti gerçekleştirdi.

Yine USS Gerald R. Ford Uçak Gemisi Görev Grubu ile Doğu Akdeniz'de TCG ANADOLU, TCG GÖKSU ve TCG GEDİZ arasında gerçekleştirilen ikili eğitimlerin ardından Görev Grubu tarafından 26-29 Ağustos tarihleri arasında Antalya'ya liman ziyareti gerçekleştirilmiştir.

DOĞAL AFETLERLE MÜCADELE

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından kurulan Yedek Kuvvet ile yangın söndürme çalışmalarına verilen destek aralıksız devam etmektedir.

Bu kapsamda bugüne kadar Silahlı Kuvvetlerimize ait helikopter ve uçaklarımız tarafından bin 335 sorti yapılmış ve yangınlara müdahale edilmiştir.

Anlık talepler doğrultusunda atama ve destek faaliyetleri yürütülür.

T-155 FIRTINA OBÜSÜ ENVANTERE GİRİŞ

Kara Kuvvetlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda başlatılan Yeni Nesil T-155 Kendinden Tahrikli (K/M) Fırtına Obüsü İkmal Projesi kapsamında, 2023 yılında teslim edilmesi planlanan 4 obüsten 2 tanesinin muayene ve kabul faaliyetleri 25 Ağustos'ta tamamlanarak envantere alınmıştır.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Türk Silahlı Kuvvetleri terör asker