Zamlı emekli promosyonu geri sayımda! Ayrıntılar belli oldu: Kritik tarih 25 Mart


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Emeklilere yönelik kamu bankalarında aylığa göre 8 bin TL ile 12 bin TL arasına çıkacak promosyonda başvurular 25 Mart’ta alınmaya başlanacak. Özel bankaların da harekete geçerek verdikleri promosyonları artırması bekleniyor.

Kamu bankalarının emeklilere yönelik artan banka promosyonlarına ilişkin başvurular 25 Mart Pazartesi günü alınmaya başlayacak. Devlet bankalarındaki artışın ardından özel bankalarda da promosyon ödemelerinin artması bekleniyor. Promosyon anlaşmalarında otomatik bir güncelleme yapılmayacak ve bankaların müşterilerle yaptığı anlaşmalar geçerli kabul edilecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kayseri mitinginde yaptığı açıklamada, "Kamu bankalarımız bu yılki komisyon ödemelerini alınan aylığa göre 8 bin TL ile 12 bin TL arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamın altında kalmadan vereceğini umuyorum" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise "Kamu bankalarımız pazartesi günü promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak" bilgisini verdi.

Şu anda Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankaları, emeklilere 3 yıllık aylık alma sözü karşılığında 3 bin ila 5 bin lira arasında promosyon ödemesi yapıyor. Son açıklamalarla birlikte bu tutarlar 8 bin ila 10 bin lira aralığına yükseltilecek. Özel bankalar ise yoğun rekabetin yaşandığı promosyon ödemelerinde daha yüksek rakamlar sunuyor. Önde gelen özel bankalar, 7 bin 500 ila 8 bin lira arasında promosyon ödemelerinin yanı sıra fatura ödemeye nakit ödül, ücretsiz kredi kartı, avantajlı kredi oranları gibi kampanyalar düzenliyor. Kamu bankalarının promosyon artışına rekabet etmek isteyen özel bankaların da nakit promosyonlarını artırması bekleniyor.

Promosyon ödemeleri, 3 yıllık maaş ödemesi taahhüdü karşılığında yapılıyor. 3 yıl süresi tamamlanmadan farklı bir kampanyadan yararlanmak isteyenlerin bankayla anlaşma yapması gerekiyor. Bu durumda genellikle bozulan promosyon kısmı için iade ödemesi alınıyor. Son açıklamalardan sonra, halihazırda devam eden promosyon anlaşmalarında otomatik bir güncelleme beklenmiyor. Yeni promosyon ödemeleri, emeklilerin bankalarla yapacakları yeni anlaşmalara bağlı olarak belirlenecek.

Promosyon fırsatlarından yararlanmak isteyen emekliler, banka şubelerine giderek başvuruda bulunabilecekleri gibi internet veya mobil bankacılık üzerinden de başvuru yapabilirler. Yeni emekli olanlar, emeklilik başvurularında promosyon olanaklarını göz önünde bulundurarak istedikleri bankayı tercih edebilirken, mevcut aylık alan emekliler de maaş taşıma talimatıyla birlikte daha uygun olanaklar sunan bankalara promosyon başvurusunda bulunabilirler.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

emekli promosyon 25 mart