YSK Başkanı Ahmet Yener'den 'iftar' açıklaması


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarında bulunan YSK Başkanı Ahmet Yener, oy sayım ve döküm işlemlerinin ara verilmeden yapılacağını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, YSK'nın dün aldığı kararda seçimlerin tamamlandıktan sonra oy sayım işlemlerine ara vermeden devam etmesi gerektiğini hüküm altına aldığını belirtti. Bu kararla sandık kurullarının tereddütleri giderilmiştir. Ramazan ayında oruçlu sandık görevlilerinin herhangi bir zorlukla karşılaşacağı sonucuna varılmamalıdır. Oy sayım işlemleri aralıksız bir şekilde devam edecektir.

Osmaniye'nin Bahçe ilçesi İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, YSK'ye sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceğini sormuş. YSK, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un "Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır" hükmü ve Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 sayılı Genelge uyarınca oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine oy birliğiyle karar vermiştir.

YSK Başkanı Ahmet Yener, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, seçimlerin güvenli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Vatandaşların 31 Mart'ta sandığa gidip oylarını kullanmalarını dilediğini ifade etti. YSK'nın seçim mevzuatını uygulamakla yükümlü bir kurum olduğunu ve yasal düzenlemeler gereği seçim iş ve işlemlerinin aralıksız devam etmesi gerektiğini vurguladı. Bu nedenle YSK'nın dün aldığı kararda seçimlerin tamamlandıktan sonra oy sayım işlemlerine ara vermeden devam edilmesi gerektiği hüküm altına alınmıştır. Bu kararla sandık kurullarının tereddütleri giderilmiştir. Ramazan ayında oruçlu sandık görevlisinin herhangi bir zorlukla karşılaşacağı sonucuna varılmamalıdır. Oy sayım işlemleri aralıksız bir şekilde devam edecektir.

Kaynaklar:
'Trkiyede Seim Kanunlarnda Yaplan Deiikliklerin ...'
'Anayasa | Anayasa Mahkemesi'
'YSK Web Portal'


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

YSK YSK Başkanı Ahmet Yener 31 Mart 2024 yerel seçimleri