Tüpraş'tan temettü kararı


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. yönetimi yatırımcılarına hisse başı net 9,34 TL net temettü dağıtım kararı aldığını duyurdu. Kâr payı dağıtım tarihinin 5 Nisan olarak planlandığı açıklandı.

Tüpraş, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, hisse başına brüt 10,38 TL, net 9,34 TL temettü ödemesi yapmayı genel kurula sunacak. Temettü dağıtım tarihi 3 Nisan 2024, ödeme tarihi ise 5 Nisan 2024 olarak belirlenmiştir.

Açıklamada, finansal piyasalardaki gelişmelere ve şirketin likidite durumunun gelişimine bağlı olarak, yılın ikinci yarısında uygun koşullar oluşması halinde olağanüstü genel kurul kararı ile ilave kar payı dağıtım imkanlarının değerlendirileceği ifade edilmiştir.

Şirketin kar dağıtım politikasına uygun olarak, global ve ulusal piyasalardaki belirsizlikler ve yüksek seyrini sürdüren fonlama maliyetleri çerçevesinde, şirketin uzun vadeli stratejileri, yatırım ve finansman politikaları, kârlılık ve nakit durumu dikkate alınarak kâr payı dağıtımı kararı alınmıştır. Bu karar doğrultusunda, 20 milyar TL ortaklara birinci kar payı olarak dağıtılacak, 1 milyar 990 milyon 366 bin TL genel kanuni yedek akçe ayrılacak ve 20 milyar TL'nin tamamı nakden ödenecektir.

Ayrıca, finansal piyasalardaki gelişmelere ve şirketin likidite durumunun gelişimine bağlı olarak, yılın ikinci yarısında uygun koşullar oluşması halinde olağanüstü genel kurul kararı ile ilave kâr payı dağıtım imkanlarının ayrıca değerlendirileceği belirtilmiştir.

Kaynak:
- 'Enerji Dönüşümüne 'Tüpraş Ventures' İle Yön Veriyoruz' - Hypli.com


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.