Mac'te ekran görüntüsü nasıl alınır?


Google News

Yayınlama: 1 yıl önce

Son güncelleme: 1 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Mac'te ekran görüntüsü almak için tek yapmanız gereken öncelikle ekran görüntüsünü almak istediğiniz pencere aktifken gerekli tuş kombinasyonlarını uygulamak...

Macbook'ta oturduğunuz yerden ekran görüntüsü almak oldukça kolaydır. MacOS'ta, bir ekran görüntüsü yakalamak için tek yapmanız gereken öncelikle ekran görüntüsünü almak istediğiniz pencere aktifken gerekli tuş kombinasyonlarını uygulamanız yeterlidir.

Mac'te ekran görüntüsü almak için ne yapılmalıdır?

Mac'te Ekran Görüntüsü Almak



Her neyse, Mac’te ekran görüntüsü almak oldukça kolaydır. Bunun için, Shift + Command + 3 tuşlarına basmanız yeterlidir. Ardından, yakaladığınız ekran görüntüsü bir PNG dosyası olarak kaydedilecektir ve masaüstünüze yerleştirilecektir.

Farklı ekran görüntüsü alma yöntemleri

Mac'te ekran görüntüsü almak için birkaç yöntem vardır. Bunlar, tuş kombinasyonlarıyla yakalamak, Grab ile yakalamak ve Shft+Cmd+3 veya 4 ile yakalamaktır.

Ekran görüntüsünü tuş kombinasyonuyla yakalamak için, öncelikle "Fn" tuşuna basmanız gerekir. Daha sonra "Shift + F11" ya da "Shift + F12" tuşlarına basarak ekran görüntüsünü yakalayabilirsiniz. Macbook'ta ekran görüntüsü almak için kullanabileceğiniz başka bir yöntem de Grab'dır. Bu program Mac OS X sürümlerinde bulunur ve bilgisayarınızdaki ekranda olan herhangi bir şeyi yakalamanıza olanak tanır. Grab'ı açmak için, ilk olarak Finder'dan "/ Applications / Utilities" dizini seçmeniz gerekir. 




Mac'te ekran görüntüsü kaydetme prosedürü

Mac'te ekran görüntüsü almak için öncelikle Ayarlar > Pencereler > Yeni Pencere seçeneğine tıklayarak bir pencere açmanız gerekir. Daha sonra, bu pencerenin sol tarafında bulunan "Ekran Görüntüsü" seçeneğini tıklayın. Penceredeki diğer seçenekler arasında, "Tam Ekran" veya sadece "Bir Pencere"yi seçebilirsiniz. Son olarak, "Yeniden Oynat" butonuna tıklayarak ekran görüntüsünü alabilirsiniz.




Sonuç

Sözün kısası Apple harikası bir Mac'te ekran görüntüsü almak için tuş takımında bulunan ⇧ + ⌘ + 3 tuşlarına birlikte basmanız yeterli. Ekran görüntüsü almak istediğiniz pencereyi kapsayacak şekilde belirledikten sonra, sürükleyip bırakarak seçim yapabilirsiniz. İşte bu kadar basit.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
mac macbook apple MacOS