Süper Lig'in 32. haftasına Galatasaray'da Alanyaspor maçında ilk 11 değişiyor! GS haberleri - Galatasaray Haberleri


Google News

Yayınlama: 2 hafta önce

Son güncelleme: 2 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Süper Lig'in 32. haftasına lider giren Galatasaray kritik virajda son haftaların en formda ekiplerinden Alanyaspor'a konuk oluyor.

Süper Lig'in 32. haftasında lider olan Galatasaray, çıkış yakalayan Alanyaspor'a konuk olacak. Galatasaray, 11 Ocak'tan bu yana ligde puan kaybı yaşamadan ilerliyor ve zorlu maçtan 3 puanla dönerek haftayı lider tamamlamak istiyor. Teknik direktör Okan Buruk, bu maç öncesinde ilk 11'de değişikliklere gidiyor. Kasımpaşa maçında doğal yeteneklere ihtiyaç olduğunu düşünen Buruk, Hatayspor maçında Wilfried Zaha ve Hakim Ziyech'i ilk 11'de sahaya sürmüştü, ancak bu iki oyuncu bu şansı iyi kullanamadı. Buruk, Alanyaspor'a karşı iyi hazırlanıyor ve rakip analizine göre çalışmalar yapıyor. 

Rakibin geriden oyun kurma özelliğini engellemek için ön bölgede baskı yapabilen, fizik gücü yüksek oyuncuları kullanmayı planlıyor. Fatih Tekke'nin beklerde teknik ama fiziksel olarak yavaş oyuncuları kullanmasını bekleyen Buruk, sağ kanatta Barış Alper'e, sol kanatta ise Kerem Aktürkoğlu'na forma verecek. Orta sahada ise Lucas Torreira'nın yanında Berkan Kutlu görevlendirilecek. Sağ bek pozisyonunda ise maç saatinde kimin oynayacağı belli olacak. 

Serge Aurier'in iyileşmesi ve antrenmanlara başlaması ihtimali bulunuyor, ancak Buruk'un henüz maç temposuna ayak uyduramayan tecrübeli oyuncuyu oynatma ihtimali daha düşük. Muhtemel 11 ise şu şekilde olabilir: Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakçı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi.

Kaynaklar:
: Trkiye Sper Lig 2023/24 Puan Durumu, statistik, Fikstr | FootyStats


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.