SSK, Bağ-Kur 2024 emekli maaş farkları bugün mü, ne zaman yatacak? İşte, 4A 4B emekli maaşı ödeme tarihleri


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

SSK ve Bağkur emeklileri ile memur emeklilerinin zamlarının eşitlenmesi sonrasında gözler zam farklarının ödeneceği tarihe çevrildi.

Emekli maaşı zam farkları, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından hesaplara yatırılacak. Meclis'ten geçen düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Emekli maaşlarına yapılan zam oranı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla belirlendi. Başkan Erdoğan, yüzde 5 oranındaki refah payını açıkladı ve emekli maaşlarına yapılan zam oranı yüzde 42,6 seviyesine çıktı. Daha sonra Başkan Erdoğan'ın talimatıyla Bakan Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına yapılan zam oranının yüzde 49,25'e yükseldiğini açıkladı.

Emekliye ek zam ve 10 bin TL en düşük emekli maaşı düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda yasalaştı. Meclis adımını tamamladıktan sonra düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

Emekliye refah payı ve 10 bin TL en düşük emekli maaşı düzenlemeleri Plan ve Bütçe Komisyonu'nda geçti ve torba yasa eklendi. Daha sonra Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaştı. Düzenlemelerin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte yürürlüğe gireceği belirtiliyor.

Emekli maaş farkı ödemeleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın talimatıyla SGK hazırlıklarını yapıyor. Resmi Gazete'den sonra SGK, emekli maaş farkı ödemeleri için harekete geçecek. İlk etapta yüzde 37,57 oranında enflasyon artışı eklenmiş maaşlarını alan emekliler için 11,68 puanlık zam farkları da hesaplara yatırılacak. Ayrıca taban maaş da 7.500 TL'den 10 bin liraya çıkarıldı. Bu rakamın altında kalan tüm emekli aylıkları Hazine desteği ile 10 bin TL'ye tamamlanacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yasa çıkmadan önce maaşlarını aldıkları için sadece yüzde 37,57 oranındaki enflasyon farkı eklenerek aylıklarını almışlardır. Daha sonra refah payı ve taban maaş düzenlemesi yasalaştı. Düzenlemenin kısa süre içinde Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Bu nedenle 11,68 puanlık refah payı ve 10 bin lira taban maaş farkları 5 Şubat - 11 Şubat haftasında hesaplara yatırılmış olacak.

Ek zamsız emekli maaşları 17 Ocak itibarıyla ödenmeye başlandı. Ödeme takvimi tahsis numarasına göre belirlenmiştir. 4A SSK emekli maaşları ve 4B Bağ-Kur emekli maaşları için ödeme tarihleri bulunmaktadır.



Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

emekli zammı emekli maaşı emekli maaş farkları emekli maaş farkları ne zaman ödenecek emekli ek zammı emekli ek zammı ne zaman yürürlüğe girecek Resmi Gazete Emekli maaş farkları hesaplara ne zaman yatacak? emekli