Son Dakika... Özgür Özel çağrı yapmıştı: YSK ablukaya alınıyor!


Google News

Yayınlama: 3 hafta önce

Son güncelleme: 3 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son dakika gelişmesi... Ankara Emniyet Müdürlüğü, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katılımıyla Hatay'da sonuçlar kesinleşmeden AKP'nin adayına mazbata verilmesini protesto için YSK önünde yapacağı basın açıklaması öncesinde Sıhhiye'de güvenlik önlemleri

Özgür Özel, CHP lideri olarak Hatay Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı belli olmadan AKP'li adaya mazbata verilmesini eleştirmiş ve yarın saat 15.00'te YSK önünde olacaklarını açıklamıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, Özgür Özel'in de katılımıyla Hatay'da sonuçlar kesinleşmeden AKP'nin adayına mazbata verilmesini protesto etmek için YSK önünde yapacağı basın açıklaması öncesinde Sıhhiye'de güvenlik önlemleri almaya başladı. YSK'nin binasının da bulunduğu Sıhhiye'deki parkın etrafı bariyerler ile kapatıldı ve resmi ve sivil çok sayıda emniyet görevlisi, bölgede sabah saatlerinden itibaren görev yapmaya başladı.

CHP, Hatay'da İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı Cumhur İttifakı'nın Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı AKP'li Mehmet Öntürk'e verme kararına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapmıştı. Özgür Özel, bu karara karşı bugünü işaret ederek YSK önünde olacaklarını açıkladı. Özel, Twitter hesabında şu açıklamayı yapmıştı: "Hatay'ın sandıktaki iradesine günlerdir masa başı oyunlarla müdahale edilmektedir. Başvurularımız sonuçlanmadan ve YSK kararını açıklamadan siyasi baskılarla haksızca ve hukuksuzca mazbata verilmiştir. Bizler yarın saat 15.00’te YSK önünde olacağız. Hatay'ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi barışçıl ve anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum."


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Özgür Özel YSK abluka