Son dakika... Kemal Kılıçdaroğlu'ndan enflasyon mesajı: 'Derhal telafi zammı yapılmalıdır'


Google News

Yayınlama: 8 ay önce

Son güncelleme: 8 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son dakika haberi... Kemal Kılıçdaroğlu'ndan enflasyon mesajı geldi. Kılıçdaroğlu mesajında 'Derhal telafi zammı yapılmalıdır' ibaresini kullandı.

Gerçekçi olmayan verileri nedeniyle sert bir şekilde eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Ağustos ayında yüzde 9,09 arttı.

Yıllık bazda ise yüzde 58,94 oldu.

Temmuz ayında TÜFE aylık yüzde 9,49, yıllık bazda ise yüzde 47,83 arttı.

TAZMİNAT ZAMMI YAPILMALICHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'in veriler üzerinde oynadığını belirterek, 12 aylık enflasyon oranının yüzde 128 olduğunu belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca şu anlamlara da gelebilir: Emeklilere, işçilere ve memurlara reel oranlarda telafi edici artışlar verilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından şunları paylaştı: Dün paylaşılan verilerden TÜİK'in hesaplama anlayışını değiştirdiği anlaşılıyor.

Başka bir deyişle, veriler üzerindeki makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı. Şimdi gerçekler konuşulursa, 12 aylık enflasyon% 58 değil, % 128'dir.

Emekliden, işçiden ve memurdan özür dilenmeli ve reel oranlara göre derhal telafi edici bir artış yapılmalıdır.

Bu \hesaplama\ değişikliği ile TÜİK, milletin daha önce de aldatıldığını söyledi; enflasyona göre maaşlarında artış alan milyonlarca vatandaşın hizmetlilik hakkının yenildiğini; Talimatı veren Saray'ın ve bu talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini itiraf etti. Şimdi gerçekler konuşulursa, 12 aylık enflasyon% 58 değil, % 128'dir.

Emekliden, işçiden ve memurdan özür dilenmeli ve reel oranlara göre derhal telafi edici bir artış yapılmalıdır.

Dün paylaşılan verilerden TÜİK'in hesaplama anlayışını değiştirdiği anlaşılıyor.

Başka bir deyişle, veriler üzerindeki makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı.â Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) Eylül 5, 2023


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.