SON DAKİKA İsrail haberleri: Orta Doğu'da son durum! Filistin bayrağını indirmeye çalışan İsrail askerinin başına gelenler gündemde!


Google News

Yayınlama: 2 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son dakika Gazze haberleri: İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırılar ardından yanıt gecikmedi. Ağır darbe olarak yorumlanan İsrail saldırıları Bloomberg yazdı...

İsrail-Hamas Savaşı Orta Doğu'ya Yayıldı


İsrail-Hamas arasında çıkan savaş, Orta Doğu'da geniş bir etki yaratmıştır. Bu süreçte bölgeden gelen gelişmeleri canlı bir şekilde aktarmaktayız. Savaşın başladığı tarihten itibaren yaşanan son dakika gelişmelerini takip ediyoruz.

İsrail ve Hamas Arasındaki Rehine Durumu


İsrail ordusu, Gazze'de "önemli sayıda" İsrailli sivil ve askerin Hamas tarafından rehin tutulduğunu açıkladı. Hamas ise rehin alınan kişilerin Gazze'deki farklı bölgelere götürüldüğünü belirtti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, rehinelerin güvenliğinden Hamas'ın sorumlu olduğunu vurgulayarak, "Onlara zarar verenlerden İsrail hesap soracak" dedi [1].

Savaşın Son Durumu


Savaşın başladığı tarihten itibaren 135. güne girilmiştir. İsrail ordusu, 2 milyon Gazze sakininin yaşadığı Refah bölgesine geniş çaplı bir operasyon için hazırlık yapmaktadır. Tel Aviv, askeri operasyonun asıl amacının Hamas'ın bölgedeki son direnişlerini de yok etmek olduğunu belirtmektedir. İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah'a yönelik bir operasyonun yapılmaması durumunda savaşı kaybedeceklerini ifade etmiş ve eklemiştir [2].

Sonuç


İsrail-Hamas savaşı Orta Doğu'da geniş bir etki yaratmış ve bölgede gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Savaşın son durumu hakkında güncel bilgileri sağlamak için sürekli olarak güncellemeler yapmaktayız.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

iran israil abd turkiye hamas recep tayyip erdogan haniye hizbullah gazze filistin saldiri savas rusya husiler yemen lubnan nukleer savas multeci dolar altin son dakika haberler savas haberleri son dakika savas