SON DAKİKA İSRAİL GAZZE HABERLERİ: Yeni savaşın tarihi belli oldu! ABD takvimi biliyor


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son dakika İsrail Gazze haberlerine göre, Yeni savaşın tarihi belli oldu! El Ahbar gazetesi yazdı, ABD takvimi biliyor

Gazze'deki Durum Hakkında Bilgi

Gazze'deki savaşın etkileri ve yaşanan insani krizle ilgili son dakika gelişmeleri takip etmekteyiz. İsrail'in Gazze'yi yerle bir ettiği savaşta açlıktan ölüm haberleri gelmekte ve çatışmaların Orta Doğu geneline yayıldığına dair bilgiler bulunmaktadır.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 80. gününde, bölgedeki tüm gelişmeleri ayrıntılı bir şekilde canlı blog sayfamıza taşımaktayız. Uydu görüntülerini inceleyen Wall Street Journal, İsrail'in Gazze'ye attığı 29 bin bombanın evlerin yanı sıra hastaneler, ibadethaneler ve dükkanları hedef aldığını aktarmıştır. Gazze'deki sivil altyapının tamir edilemeyecek boyutta hasar gördüğü belirtilmektedir[1].

Gazze'deki savaşın başlamasından haftalar sonra İsrail'in en güneyindeki şehir Eilat'a balistik füzeler ateleyip kamikaze drone gönderen İran destekli Husiler, ardından İsrail'e ait gemilere Kızıldeniz'de el koymaya ya da saldırmaya başladı. Husiler, İsrail'e ait tüm gemileri hedef alacaklarını duyurmuştur[1].

Gazze'de yaşanan insani krizle ilgili olarak BM Genel Kurulu, Gazze'de insani ateşkes arayışında bulunan karara ezici bir çoğunlukla lehte oy kullanmıştır. ABD ise karara karşı oy kullanmıştır. ABD'nin karara karşı oy kullanmasının ardından ABD basını "ABD'nin yalnız kaldığı" şeklinde yorumlamıştır[5].

Mısır, Gazze'deki savaşa ateşkes teklifinde bulunmuş ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumlar karşılığında Hamas'ın elindeki tüm sivil rehinelerin serbest bırakılmasını önermiştir. Bu öneri doğrultusunda İsrail ordusunun Gazze sınırlarına geri çekilmesi ve daha fazla mahkum karşılığında Hamas'ın elindeki tüm askerlerin serbest bırakılmasını içeren müzakerelerin yapılması planlanmaktadır.

Bu gelişmeler ışığında, Gazze'deki durumu yakından takip etmeye devam ediyoruz.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

gazze hamas israil yemen husiler abd orta dogu guney kibris gazze'de savas filistin israil haberleri gazze haberleri