İstanbul’da okul servislerinde yeni dönem


Google News

Yayınlama: 8 ay önce

Son güncelleme: 8 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

İstanbul’daki okul servislerinde yeni bir düzenlemeye gidildi. Düzenlemeyle birlikte, mevcutta kilometreye göre belirlenen ancak ek konfor hizmetleri nedeniyle farklı tarife uygulayanlardan, UKOME standartlarında da hizmet vermesi…

İstanbul'da okul otobüslerinde yeni bir düzenleme yapıldı.

Yönetmelik ile halihazırda kilometreye göre belirlenen ancak ek konfor hizmetleri nedeniyle farklı tarifeler uygulayanlardan da UKOME standartlarında hizmet vermeleri istenecek.

UKOME tarafından belirlenen standardın üzerinde hizmet veren hizmet taşıyıcı da standart tarife taleplerini karşılamakla yükümlü olacak.

Yönetmelik, ebeveynler için ikinci bir seçenek yaratarak fiyatları düşürmeyi amaçlamaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) Ağustos ayı olağan toplantısında, okul otobüsleriyle ilgili yeni bir karar alındı.

UKOME oylarının çokluğuyla kabul edilen düzenlemeye göre, kilometreye göre belirlenen ancak ek konfor hizmetleri nedeniyle farklı tarifeler uygulayanlardan da UKOME standartlarına uygun hizmet vermeleri istenecek.

UKOME tarafından belirlenen standardın üzerinde hizmet veren hizmet taşıyıcı da standart tarife taleplerini karşılamakla yükümlü olacak.

Böylece ikinci bir seçenek yaratılmış ve daha düşük fiyata hizmet verilmesi hedeflenmiştir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.