Son dakika... Büyükçekmece Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: Şüpheliler adliyeye sevk edildi


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükçekmece Belediyesi'nde görevli bazı personeller hakkında rüşvet aldıkları iddiasıyla soruşturma başlattı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükçekmece Belediyesi'nde çalışan bazı personellerin rüşvet aldığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.

Yapılan çalışmalarda, Nisan 2024'te oturumun başlaması planlanan toplam 140 villanın inşaatında temel atılmadığı, zorunlu olan fore kazıkların çakılmadığı, sismik kontrollerin yapılmadığı ve yapı denetimcilerin hiçbir kontrol yapmadan sahte rapor düzenlediği tespit edildi. Belediye görevlilerinin rüşvet karşılığı usulsüz yapılara inşaat ruhsatı verdiği belirlendi. Bu bilgiler, üniversite öğretim görevlilerinden kurulu bir bilirkişi heyetine sunulan raporlarla ortaya çıktı.

Bu gelişmeler üzerine polis, şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi ve aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ve İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç.'nin de bulunduğu 22 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Bu bilgiler, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamalar ve haber kaynaklarından derlenmiştir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Büyükçekmece Belediyesi rüşvet operasyonu