AFAD açıkladı: Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Haberler - Son dakika Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem; İstanbul, Balıkesir ve Bursa gibi çevre illerden de hissedildi.

Bu akşam Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21:39'da yerin 10.44 kilometre derinliğinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul'da da hissedildi. Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralandı ve tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin hissedildiği alandan ilgili birimlere olumsuz bildirim olmadığını ve UMKE ekiplerinin bölgede tarama yapmak üzere görevlendirildiğini belirtti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise olumsuz bir durumun bulunmadığını ve ekiplerin saha tarama çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve il müdürlüğü ekiplerinin tüm kurumlarla birlikte sahada çalışmalarına başladığını duyurdu.

AFAD, deprem sonrası olumsuz bir durum bulunmadığını ve ekiplerin saha tarama çalışmalarına devam ettiğini bildirdi. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu da depremin hissedildiğini ancak olumsuz bir durumun bulunmadığını açıkladı. İstanbul Valisi Davut Gül, depremin İstanbul'dan da hissedildiğini ancak şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Çanakkale Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, depremin çok kısa sürdüğünü ancak çok şiddetli hissedildiğini ve merkezlerine ve köylere olumsuz bir ihbarın gelmediğini belirtti.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Marmara Bölgesi deprem İstanbul deprem son dakika