Servet Yardımcı, TFF Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı! 'Türk futbolunun içinde bulunduğu türbülanstan çıkması için...'


Google News

Yayınlama: 2 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Spor Haberleri - UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Servet Yardımcı Kimdir?


Servet Yardımcı, UEFA İcra Kurulu Üyesi olan bir futbol adamıdır. 26 Aralık 1957 tarihinde Rize'de doğmuştur. Özellikle Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu düzeltmek amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıklamıştır.

Kariyeri ve Deneyimi


Servet Yardımcı, futbol kariyerine amatör olarak başlamış ve daha sonra futbol yöneticiliği alanında faaliyet göstermiştir. Bir dönem Çaykur Rizespor'da yöneticilik yapmıştır. 2008 yılında Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na Hasan Doğan'ın listesinden seçilerek girmiştir. Daha sonra Başkan Vekili olarak görev yapmış ve Mehmet Ali Aydınlar ve Nihat Özdemir dönemlerinde de yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam etmiştir. Ayrıca, TFF'nin FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürütmektedir.

Hedefleri ve Vizyonu


Servet Yardımcı, açıklamalarında Türk futbolunun uluslararası kriterlere uyumlu hale gelmesini, katılımcı, paylaşımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla futbol ailesi ve paydaşlarıyla birlikte yönetilmesini hedeflediğini belirtmiştir. Ayrıca Türk futbolunun Türkiye'ye döviz kaybettiren değil, katma değer yaratan bir sektör haline gelmesini, markalaşma ve altyapıya önem verilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Anadolu futbolu ve alt liglerin de destekleneceği ve maddi kaynakların adil ve doğru şekilde paylaşılacağı bir yapı oluşturmayı planlamaktadır. Aynı zamanda TFF'nin kulüplerin ve paydaşların federasyonu olduğunu vurgulayarak, kulüplerin Avrupa ve dünyadaki temsilini destekleyeceğini ve uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapabilecek bir organizasyonu oluşturmayı hedeflemektedir.

Servet Yardımcı'nın Türk futboluna olan katkıları ve deneyimi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için aday olmasını destekleyen özelliklerdir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

TFF Servet Yardımcı Seçim