Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken yaşanan olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne saat 11.40 sıralarında pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda C.T. isimli kişi hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. Saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatıldı. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyla ilgili olarak Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Anton Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, başsağlığı dileklerini ileterek faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımların atıldığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyı kınayan bir açıklama yaparak olayın aydınlatılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. İstanbul Valisi Davut Gül ise olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve saldırı sonucunda hayatını kaybeden kişinin C.T. olduğunu açıkladı. Faillerin en kısa sürede yakalanacağını vurguladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından saldırıyla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yayın yasağı getirildi.

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, saldırıyı şiddetle kınadığını ve hayatını kaybeden kişinin ailesine başsağlığı diledi. Faillerin en yakın sürede yakalanıp adalet önünde hesap vereceğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve güvenlik güçlerinin olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürüttüğünü ifade etti. Vatandaşların huzur ve güvenliğine kast edenlerin emellerine ulaşamayacağını söyledi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

santa maria kilisesi sariyer saldiri