Kurtulmuş ise Özel'e "Siz de konuşsaydınız benden farklı bir şey mi söyleyecektiniz?" şeklinde karşılık verdi. Özel, bu yanıta karşı "Onu ben takdir ederim" diyerek karşılık verdi.
Özel, tören sonrası yaşananları şu sözlerle aktardı:
"Hepimiz Ayşenur kardeşimizin cenazesine katılmak üzere Didim'e geldik. Arkadaşlarımız cenazede konuşmalar olabileceğini iletti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Meclis Başkanı'nın konuşması için bir kürsü kurulduğunu öğrendim. Buna partililerimizin itirazı üzerine kürsü kaldırıldı. Sayın Meclis Başkanı'nı aradım. 'Ankara'dan buraya kadar gelmişim, hepiniz adına bir konuşma yapmam uygun olur' dedi. Ben de kendisine, 'Tarafsız bir Meclis Başkanı olarak konuşsaydınız münasip olurdu ancak son dönemdeki tutumlarınızdan sonra tarafsızlığınızı kabul etmek sorun yaratır. Bu nedenle ana muhalefet partisi genel başkanı olarak benim varsa diğer siyasi partilerin genel başkanlarının da birer ikişer cümle kurması hem Ayşenur'un davasına hem Filistin davasına katkı sağlar. İsterseniz bunu siz teklif edin' dedim. Ancak din görevlisinin mikrofonu uzatmasını sağlayarak fiili durum yarattılar, bu konuyu oldubittiye getirdiler. Cenaze uğurlanana kadar hiçbir şey söylemedim. Cenazeyi yolcu ettikten sonra münasip bir dille kendisine bu konudaki tepkimi dile getirdim."
Eygi, 6 Eylül'de Batı Şeria'da İsrail'in yasa dışı yerleşim projelerine karşı düzenlenen bir gösteriye katılmış ve başından vurulmuştu. Filistin medyasına göre Eygi, Filistinli köylüleri İsrailli yerleşimcilerin şiddetinden korumak için yürütülen bir kampanyada yer alıyordu. Faz3a kampanyasının bir üyesi olduğu belirtilen Eygi, askeri operasyonlara ve yerleşimci saldırılarına karşı Filistinli çiftçileri destekliyordu.
Eygi'nin cenazesi 13 Eylül'de Türkiye'ye getirildi.
🚀 Popüler post! Son 24 saatte 228 kişi görüntüledi!
❤️ Sevilen post! Son 24 saatte 0 kişi favoriledi!
🏷️ Beklenen post! Son 24 saatte 0 kişi kaydetti!
🚀 Popüler post! Son 24 saatte 228 kişi görüntüledi!