Muharrem İnce'nin 'yerel seçim' kararına CHP'den ilk tepki


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, muhalefete yüklendiği konuşmasında 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için partisinin 13 adayını açıkladı. Gelişmelerin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den açıklama geldi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçime ilişkin kararını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) adayı hakkında konuşan İnce, aday adayları arasında Mehmet Sevigen'in de olduğunu belirtti ve İstanbul'da 3 aday adaylarının olduğunu söyledi. İnce, önümüzdeki hafta MYK'da karar verip bir kişiyi atayacaklarını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Dersim" sözüne tepki göstererek, "Bizim Dersim diye bir vilayetimiz yoktur. Dersim bir bölgenin adıdır" dedi.

İnce'ye CHP ile ittifak yapmak için beklentisi nedir sorusu yöneltilince, "Değişmek başka bir şeydir, başkalaşmak başka bir şeydir. Benim bulunduğum bir parti değil orası. Böyle bir ittifak kurmak... Yarın şartlar değişir başka bir yönetim gelir o zaman tekrar konuşuruz. CHP, İsveç'e evet deyince nasıl ittifak kuracağım, her gün DEMlenirse nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı" şeklinde yanıt verdi.

CHP'den ise İnce'nin açıklamalarına yanıt gecikmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, müzakerelerin tıkanması üzerine İnce'nin bugünkü açıklamayı yaptığını belirtti. Yücel, İnce'nin ilkesel duruş konusunda tek bir cümle dahi kurmadığını ve bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmediğini ifade etti. Yücel, yapılan görüşmelerde İnce'nin belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunduğunu belirtti.

Muharrem İnce'nin daha önce yaptığı konuşmalarda ise muhalefeti hedef aldığı ve CHP'yi eleştirdiği görülüyor. İnce, Altılı Masa olarak adlandırdığı bir grupla ilgili olarak, bu gruba bakanlık, milletvekilliği ve cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi görevlerin verildiğini ancak bu grubun CHP'yi terk ettiğini ifade etti. Ayrıca, İnce'nin terörle mücadeleye destek olunması gerektiğini belirttiği ve CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunduğu görülüyor.

İnce'nin açıkladığı adaylar ve belediyeler ise şu şekildedir:
- Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Salih Eskici
- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Ali Sarı
- Bilecik Belediye Başkan adayı: Hüseyin Korkman
- Yalova Belediye Başkan adayı: Fatih Elönü
- Mersin Tarsus Belediye Başkan adayı: Haluk Bozdoğan
- Ankara Şereflikoçhisar Belediye Başkan adayı: Mahmut Celal Ünsal
- Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan adayı: Yekta Faik Yılmaz
- Aydın Nazilli Belediye Başkan adayı: Ali Çetinkaya
- Bilecik Bozüyük Belediye Başkan adayı: Talat Halefoğlu
- Eskişehir İnönü Belediye Başkan adayı: Hamdi Tosunoğlu
- İzmir Bayındır Belediye Başkan adayı: Ali Erişen
- İzmir Tire Belediye Başkan adayı: Nihat Koç
- Samsun Canik Belediye Başkan adayı: Furkan Güler

Bu açıklanan adayların tamamının erkek olması dikkat çekerken, CHP'den istifa eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın da adaylar arasında yer aldığı belirtiliyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.