Meteoroloji'den uyarı! Sağanak ve kar yağışı mı gelecek?


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son dakika hava durumu haberleri: Sağanak ve kar yağışı nuyarısından bulunuldu. Peki İstanbul'a kar yağacak mı? İşte hava durumu ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, ülkemizin genelinde çok bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak Marmara'nın kuzeybatısı hariç, ülkenin genelinde yağışlı bir hava bekleniyor. Kıyı kesimler ve güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak yağışlar beklenirken, diğer bölgelerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Bu yağışların Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ve Adıyaman çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi de bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarında, ülkenin güneydoğu kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacağı, diğer bölgelerde ise hissedilir derecede (8 ila 10 derece) bir azalma bekleniyor. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bugün ve yarın Adıyaman, Artvin, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Rize, Sivas, Trabzon, Tunceli, Aksaray, Batman ve Osmaniye illerinde sarı alarm durumu bulunmaktadır. Bu illerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde yoğun yağışlar beklenmektedir.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Orhan Şen'e göre, bugün Pazar günü yağışlar Marmara'dan ayrılacak. Ülke genelinde kıyı kesimler ve güneydoğu kesimlerde yağmur, diğer bölgelerde ise yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde yağışlar bekleniyor. Konya, Adıyaman, Antalya ve Trabzon'da yoğun yağışlar görülecek. Sıcaklık ise azalmaya devam edecek. İstanbul'da bugün Pazar günü yağış beklenmezken, sıcaklık 7 derece olacak. İzmir'de yağmurlu bir hava beklenirken sıcaklık 11 derece olacak. Antalya'da da yağmurlu bir hava beklenirken sıcaklık 17 derece olacak. Ankara'da ise yüksek kesimlerde kar yağışı beklenirken sıcaklık 5 derece olacak. Trabzon'da ise yoğun yağmurlu bir hava beklenirken sıcaklık 13 derece olacak. Yağışlı hava yarın doğuya doğru kayacak ve batı bölgelerinde 2-3 gün boyunca yağış beklenmeyecek. Sıcaklıklar ise yükselmeyecek ve bir hafta boyunca soğuk hava etkisini sürdürecek.

Bursa'da ise kar yağışı sonrası bazı TIR'lar yolda kalmıştır. İnegöl ilçesi Yeniyörük Mahallesi üzerinde seyir halinde olan 2 TIR, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda refüje girmiştir. Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yol temizlendikten sonra TIR'lar yoluna devam etmiştir.

Günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekildedir:
- Ankara: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerde kar yağışlı, sıcaklık 5 derece.
- İstanbul: Çok bulutlu, sıcaklık 7 derece.
- İzmir: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 11 derece.
- Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, yer yer kuvvetli, sıcaklık 16 derece.
- Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yer yer kuvvetli, sıcaklık 17 derece.
- Samsun: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sıcaklık 8 derece.
- Trabzon: Çok bulutlu, gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sıcaklık 16 derece.
- Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı, sıcaklık 3 derece.
- Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sıcaklık 10 derece.

Kaynaklar:
-(https://www.mgm.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?il=Ankara) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü
-(https://www.mgm.gov.tr/) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü
-(https://www.mgm.gov.tr/) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü
-(https://www.mgm.gov.tr/) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü
-(https://www.mgm.gov.tr/) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü
-(https://www.mgm.gov.tr/) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü
-(https://www.mgm.gov.tr/) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü
-(https://www.mgm.gov.tr/) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü
-(https://www.mgm.gov.tr/) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü
-(https://www.mgm.gov.tr/) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

meteoroloji hava durumu saganak yagmur kar firtina istanbul hava durumu