Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan parasal sıkılaştırma ve enflasyon mesajı


Google News

Yayınlama: 8 ay önce

Son güncelleme: 8 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Haberler - Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan TCMB olarak tüm araçlarımızla parasal sıkılaştırma sürecine enflasyonda belirgin bir iyileşme sağlanana kadar devam edeceğiz dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, "2024 yılında para politikası meyve verdiğinde, iç talebin arza yaklaşacağını ve enflasyon beklentilerini kontrol altına alacağını öngörüyoruz."

Erkan, enflasyonla ilgili olarak, enflasyon ve döviz kuru hareketlerinin yıl içinde, özellikle geçiş dönemlerinde oynaklık gösterdiğini, bazı durumlarda yıl ortalaması üzerinden yapılan hesaplamalarda ciddi farklılıklar gösterebileceğini ve yıl sonu istatistiklerinin bulunduğunu ifade etti. Şimşek'ten OVP değerlendirmesi: Hedef enflasyon görünümüne göre ücret ayarlamaları yapılacak


PARASAL SIKILAŞTIRMAYA VURGU

TCMB Başkanı Erkan TCMB olarak enflasyonda önemli bir iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırma sürecini tüm araçlarımızla sürdüreceğiz.

Keskin fiyat hareketlerinin mümkün olduğunca az olduğu gerçeğine bağlıyız, ancak denge sağlıklı bir şekilde algılandığı bir süreç olarak gelişiyor ve bunu yapmaya kararlıyız.

Dikkati çekmeden gitmesine izin vermeyin, Başkan Yardımcısı Yılmaz şunları söyledi: Emekli maaşlarında dengeleyici çalışmayı düşünebiliriz.


TAHVIL YATIRIMCILARINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Erkan, Türkiye'ye yönelik iştahın yüksek olduğunu öngörmenin doğru olacağını ve tahvil piyasasında yabancı yatırımcılarda bir artış beklediğimizi söyledi.

Erkan'ın açıklamaları şöyle: - 2024 yılında kararlılıkla sürdürdüğümüz sıkılaştırıcı para politikasının meyveleriyle iç talebin arza yaklaşacağını ve enflasyon beklentilerini kontrol altına alacağını öngörüyoruz.- Enflasyona ilişkin resmi tahminimiz değişmedi.

En son Para Politikası Kurulu metnimizde üst bandı 62 olarak belirledik.- TCMB olarak enflasyonda önemli bir iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırma sürecine tüm araçlarımızla devam edeceğiz.- Döviz Kuru Korumalı Mevduat düzenlemesi, sadeleşme sürecindeki hedefimizin Türk lirasını güçlendirmek olduğunun bir göstergesidir.

Yani daha çok Türk lirasına geçişle ilgili ve enflasyon beklentileriyle daha uyumlu olmasını sağlamak için atılmış bir adım. - Brüt ve net rezervlerimizdeki seyir takdire şayandır.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Hafize Gaye Erkan ekonomi enflasyon