Memur ve memur emeklisi maaş farkları ne zaman yatacak, ayın kaçında hesaplara geçiyor?


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Memur maaş farkı ödeme tarihi 2024. SGK Emekli Sandığı'ndan aylık alanlar için zam farkı ödeme tarihlerini duyurdu. Asgari ücretin ardından belli olan zamlı memur maaşlarıyla birlikte zam farkları oluştu.

Memur ve Memur Emekli Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak?

Son gelişmelerle birlikte memur ve memur emekli maaş farkı konusu oldukça merak ediliyor. Yeni yılda memurların alacakları zam oranları 3 Ocak tarihinde netlik kazandı ve buna göre memur ve memur emeklileri yeni yılda maaşlarını %49.25 zamlı olarak alacaklar. Ancak memur ve memur emeklilerinin maaşları her ayın 15’inden itibaren işlenmeye başladığından Ocak ayında 14 günlük fark ortaya çıkacak. Bu farkın yatıp yatmadığını banka şubesine gitmeden sorgulamak mümkün olacak. Memur maaşı zam farkı ne zaman verilecek, şubatta mı yatacak? Detaylarıyla inceleyelim.

Maaş Farkı Ödeme Tarihleri ve Sorgulama Yöntemleri
- Memur ve memur emeklileri, enflasyon farkı ödeme tarihlerini merak ediyor. 2024 yılının ilk 6 ayı için %49.25 oranında zam hak eden memur maaşları her ayın 15'inden itibaren işlenmeye başladığı için Ocak ayının 14 gününe ilişkin maaş farkı ödemesi yapılması gerekiyor.
- Maaş farkları her yıl Ocak ve Temmuz ayında banka, PTT şubelerinden veya ATM’lerden çekilebiliyor. Ayrıca memurlar maaşlarını aldıkları bankaların müşteri hizmetleri aracılığıyla sorgulama işlemi yapabiliyor. Bankanın mobil uygulaması üzerinden yapılan ödemenin toplam miktarı sorgulanarak maaş farkının yatıp yatmadığı kontrol edilebilir.

En Düşük Memur Maaşı ve Zam Oranları
- 2023 yılının Temmuz ayından itibaren en düşük memur maaşı 22 bin lira seviyesinden yatırılıyordu. TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyon farkının açıklanmasıyla memurların alacağı zam oranı belli oldu. Toplu sözleşmeye göre memurlar 2024 yılının ilk 6 ayında toplam %15 zamı hak etmişti. Enflasyon farkı ile memurlara yapılacak toplam zam oranı %49.25 oldu. En düşük memur maaşı ise ortalama 33 bin lira seviyesine dayandı.

Maaşlar Kıdeme ve Dereceye Göre Değişkenlik Gösteriyor
- Memur maaşları kıdeme ve dereceye göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin, şube müdürü 1/4 derecesinde 48.433 TL maaş alırken, araştırma görevlisi 7/1 derecesinde 47.403 TL maaş almaktadır.

Sonuç olarak, memur ve memur emekli maaş farkı konusunda en güncel bilgileri bankanızın müşteri hizmetleri aracılığıyla veya mobil uygulaması üzerinden sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Bu sayede maaş farkının yatıp yatmadığını kontrol edebilirsiniz.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

memur zam farkı 2024 memur maaş farkı ödeme tarihi memur ve memur emeklisi zamlı memur maaşı ne zaman yatar