İstanbul Valisi Davut Gül İstanbul Arkeoloji müzesinde düzenlenen törende konuştu: Türkiye Yüzyılı'nı inşa ediyoruz


Google News

Yayınlama: 8 ay önce

Son güncelleme: 8 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Haberler - İstanbul Valiliği tarafından 30 AĞUSTOS Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü kapsamında İstanbul Arkeoloji müzesinde tören düzenlendi. Törende tebrikleri kabul eden Gül, Tarih boyunca bağımsızlığından ve özgürlüğünden ödün vermeyen necip milletimi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl kutlamaları kapsamında İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde kabul töreni düzenlendi.

Resepsiyon töreninde İstanbul Valisi Davut Gül, 1'inci Ordu Komutanı Ali Sivri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşleriyle birlikte konukları karşıladı.  İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen törende; Askeri yetkililer, adli ve idari yargı temsilcileri, mülki idare amirleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, dini liderler, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri ve başkanları, başkonsoloslar, şehit ve gazi yakınları, meslek odaları temsilcileri, uluslararası kuruluşların temsilcileri, kamu yararına çalışan dernek başkanları ve basın mensupları Katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tebrik mesajının okunmasıyla başlayan programda, İstanbul Valisi Davut Gül ev sahibi olarak konuklara bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları müzik dinletisi gerçekleştirdi. İstanbul Valisi Davut Gül, tarih boyunca bağımsızlığından ve özgürlüğünden taviz vermeyen necip milletimiz; Kurtuluş Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tarihin en büyük destanlarından birini yazdı.

Geçmişi parlak zaferlerle dolu kahraman ordumuz; Aziz, vatanı parçalamak isteyenlere karşı iman ve kararlılıkla olağanüstü bir mücadele verdi.

Kendisine verilen kefeni yırttı. 30 Ağustos Destanı, 19 Mayıs 1919'da yakılan özgürlük meşalesinin Dumlupınar'daki savaş alanını aydınlattığı muhteşem bir zaferdir.

Yeni Türk Devleti'nin kuruluşunun müjdecisi olarak, Türk milletinin gücüne inandığı takdirde önünde hiçbir engelin duramayacağının sembolü olduğunu söyledi.

BU TOPRAKLARI EBEDI VATANIMIZ YAPANLARA SELAM OLSUN

Kadim medeniyetimiz insanlık tarihi ile aynı yaştadır.

Tarih sahnesine çıktığımız ilk günden beri insanlığa rehberlik ettik.

Tarihte silinmez izler bıraktık. 1071 yılında Sultan Alparslan ile Anadolu kapısını açtık. 1453 yılında Sultan Fatih ile birlikte bir dünya imparatorluğunu tarihe gömdük. 18 Mart'ta en zor şartlarda bile Çanakkale'de düşmana geçit vermedik. 19 Mayıs'ta Türk milletini köleleştirmeye çalışanlara karşı istikbal meşalesini yaktık. 26 Ağustos gecesi başlattığımız Büyük Taarruz ile yüzyıllardır devam eden utanmaz baskını durdurduk. 30 Ağustos'ta bu toprakların Türk Yurdu olduğunu sonsuza dek teyit ettik.

Yeniden var olduk.

Bu toprakları evimiz yapanlara selam olsun.

Yedi düveye meydan okuyanlara selam olsun.

Bir asır önce 'Ya istiklal ya ölüm!' diyerek bu toprakları ebedi vatanımız yapanlara selam olsun.

KADIM MEDENIYETININ DEĞERLERINDEN ALDIĞI GÜÇLE...

Davut Gül, bir asrı deviren Türkiye Cumhuriyeti'ni, tarih sahnesinde elde ettiği başarılarla aydınlık bir geleceğe doğru emin adımlarla atıyor.

Dün olduğu gibi bugün de tarihi şekillendiriyor.

Kadim medeniyetin değerlerinden aldığı güçle Türkiye yüzyılını inşa ediyor.

Biliyoruz ki, özellikle milletimiz ve ülkemiz; İnsanlığa, dünyaya karşı görevlerimiz var.

Barış, huzur ve kardeşlik ülkesi; Barış, huzur ve kardeşlik içinde bir dünya için birçok görevimiz var.

Bugün bizim bayram günümüz.

Büyük bir kahramanlığı ve fedakarlığı anmak için bir araya geldik.

Ve bize bu zaferi, bu büyük mutluluğu bahşedenleri asla unutmadık.

Unutmayacağız, dedi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Davut Gül İstanbul Arkeoloji müzesi İstanbul Valisi