Son dakika haberi: İstanbul Gayrettepe'de yangın faciası! Ünlü gece kulübü yangınında 29 kişi hayatını kaybetti... 9 kişi gözaltına alındı


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Son güncelleme: 3 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Haber - İstanbul’un en ünlü eğlence mekânlarından biri olan Masquerade Club’ta kaçak tadilat sırasında oksijen tüpünün patlamasıyla yangın çıktı. Faciada 29 işçi yanarak hayatını kaybetti. Köpükten ses yalıtım malzemeleri tutuşunca...

Yangın, Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 13.00 sıralarında 16 katlı binanın -1 katındaki Masquerade adlı gece kulübünde çıktı. Tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu. Patlamanın ardından gece kulübünü alevler sardı. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 29 işçi hayatını kaybetti [[1]].

Dün saat 12.47’de içerideki çalışmalar son hızla devam ederken, tadilat sırasında kullanılan oksijen tüplerinden biri patladı. Alevler yalıtım malzemelerine sıçradı. Uzmanlara göre, gece kulübünün kapısı alevleri körükledi ve tek çıkışı da kapattı. İtfaiye birkaç dakika içinde müdahale etti ve alevleri söndürdü. Ancak 29 işçi hayatını kaybetmişti, bir kişi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı [[2]].

Yangında hayatını kaybedenlerin kimlikleri şu şekildedir: Kadir Orhanoğlu, Ahmet Uzun, Ahmet Kartal, Barış Güngör, Fahrettin Korkut, Musa Korkut, Atanur Aladağ, Mehmet Okumuş, Özkan Baş, Efe Demir, Gökay Tevlek (Dj), Gökhan Yıldırım, Adem Özçelik, Gökhan Akbulut, Alparslan Salih Derelioğlu, Sinan Yılmaz, Ahmet Mehduş, Ramazan Altan, Shır Agha Bigzade, Şivan Dolu, Hüseyin Ak, Muhammed Ali Yıldırım, Ahmet Sever, Emrah Demiroğlu, Cengiz Aksoy, Binali Çayır, Yılmaz Kıhrı ve Akın Kıhrı [[3]].

İstanbul Valisi Davut Gül, yangınla ilgili açıklamalarda bulunarak, kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini ve yangının çıkış sebebinin henüz belli olmadığını belirtti. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan olduğunu ve tadilat sırasında çalışanların hayatını kaybettiğini ifade etti. Polis, sağlık ve itfaiye ekiplerinin olay yerine ilk andan itibaren müdahale ettiğini ve yaralıların tedavilerinin hastanelerde devam ettiğini söyledi. Vali Gül ayrıca, gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat olduğunu ve 2018 yılında ruhsatın yenilendiğini belirtti [[4]].

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı ve 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. İş yeri sahipleri ve diğer sorumlular hakkında gözaltı işlemleri gerçekleştirildi [[5]].

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yangını araştırmak üzere 3 Başmüfettiş ve 2 İş Müfettişi görevlendirdiğini duyurdu. Bakanlık, süreci yakından takip ettiğini ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti [[6]].

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İmamoğlu, yangın ihbarının 12.54'te yapıldığını ve müdahalenin hemen başladığını ifade etti. İçerideki sürecin zor olduğunu ve yapıyla ilgili herhangi bir tadilat veya inşaat başvurusunun olmadığını belirtti. İmamoğlu, yapılan müdahalenin kaçak olduğunu ve bu konunun inceleneceğini söyledi [[7]].


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

İstanbul Gayrettepe Yangın yangın faciası