İsmail Kartal Medyanın istediğini yaptı. Spor yazarları yorumluyor.


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Başakşehir'i 1-0 mağlup etti. Spor yazarları, Başakşehir-Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Başakşehir'i 1-0 mağlup etti. Maçı değerlendiren spor yazarlarına göre, Fenerbahçe'nin son bölümlerde beraberliği bozma çabasıyla maça girdiği belirtiliyor. Uğur Meleke'ye göre, Fenerbahçe'nin uzaktan şutları maçın kırılma noktasıydı. Başakşehir bu sezon ceza alanı dışından 7 gol yemiş ve uzaktan en fazla gol yiyen takımlardan biri olarak öne çıkıyor. Fenerbahçe'nin golü ise Szymanski'nin ceza alanı dışından denemesiyle kazandığı penaltı sonucunda geldi.


Engin Kehale'ye göre, Fenerbahçe'nin ikinci yarıda rahat bir oyun sergilemesini sağlayan etkenler, Figueiredo'nun kırmızı kart görmesi ve İsmail Kartal'ın forveti ikileme tercihi oldu. Ancak maçın son bölümünde Fenerbahçe'nin aceleci davranması ve organizasyondan uzaklaşması nedeniyle ilk yarıdaki hücum verimliliğine ulaşamadığı belirtiliyor. Son dakikada Szymanski'nin şutunda penaltıya sebep olan Onur'un kurtarışıyla Fenerbahçe, Batshuayi'nin penaltı golüyle maçı kazandı.

Erman Özgür'e göre, Fenerbahçe maçın ilk 10 dakikasından sonra oyunu kontrol altına aldı. İlk yarıda Fenerbahçe'nin gol kaçırma sorunu yaşadığı ve Figueiredo'nun kırmızı kart görmesiyle Başakşehir'in 10 kişi kaldığı belirtiliyor. Ancak Fenerbahçe'nin son haftalarda yakalandığı gol kaçırma hastalığının bu maçta da devam ettiği ifade ediliyor.

Faik Çetiner'e göre, Fenerbahçe'nin gol bulmakta zorlandığı ve maçın son dakikasında penaltıyla galibiyeti elde ettiği belirtiliyor. Ancak Fenerbahçe'nin futbolunun geriye gittiği ve liderlik sürdürmenin ve kupaları kazanmanın zorlaştığı ifade ediliyor.

Ömer Üründül'e göre, Fenerbahçe'nin rakip savunma karşısında gol bulmakta zorlandığı ve son dakikada penaltıyla galibiyeti elde ettiği belirtiliyor. İsmail Kartal'ın oyuncu değişiklikleriyle dengelerin değiştiği ve maçın beraberlikle sonuçlanacağı sırada penaltının imdada yetiştiği ifade ediliyor.

Gürcan Bilgiç'e göre, Fenerbahçe'nin gol bulmakta zorlandığı ve merkezde beceri sorunu yaşadığı belirtiliyor. Fenerbahçe'nin gol atma çabalarının etrafında döndüğü ve gol kaçırma sorununun devam ettiği ifade ediliyor.

Bu bilgiler, spor yazarlarının maçı değerlendirdiği kaynaklardan alınmıştır.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.