İmamoğlu'ndan 'hükümetle belediye aynı partiden olmalı' diyen Erdoğan'a yanıt


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Esenler Belediye Başkan adayı Hasan Dalkıran, Esenler'de halka seslendi. “Bunlar, ‘Hükümetle belediye aynı partiden olmalı’ diye tutturdular” diyen İmamoğlu...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Esenler Belediye Başkan adayı Hasan Dalkıran, Esenler'de halka seslendi. İmamoğlu, "Bunlar, 'Hükümetle belediye aynı partiden olmalı' diye tutturdular. Zaten yıllarca İstanbul'da belediye ve hükümet aynı partideydi; hatırlayın. Bizim kadar metro yapabildiler mi? Yapamadılar. Biz, 5 yılda, 65,1 kilometre raylı sistem yaptık. Tam 62 istasyon hizmete geçirdik. Yıllık ortalama 13,7 kilometre metro yaparak, yerel yönetimler tarihine geçtik. Onlar; hükümet, belediye, kamu bankaları her şey el eleyken, yıllık ortalama olarak bizim yaptığımızın 4'te 1'i kadar yapamadılar, dörtte biri kadar. Yıllarca İstanbul'da belediye-hükümet aynı partideydi. Ne oldu o zaman?" dedi.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçilmiştir. İmamoğlu, 23 Haziran 2019'da yapılan yenilenen seçimlerde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tekrar seçilmiştir.

İmamoğlu'nun konuşmasında bahsettiği metro projeleriyle ilgili olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yılda 65,1 kilometre raylı sistem inşa ettiği ve 62 istasyonu hizmete açtığı belirtilmektedir.

Bu bilgiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından alınmıştır.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

ekrem imamoğlu esenler