İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine karne hediyesi teşvik programı ödemesi


Google News

Yayınlama: 11 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Başarılı Öğrencilere Yaz Tatili Karne Hediyesi! İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine karne hediyesi teşvik programı ödemesi başlıyor. İşte detaylar...

Devletten Müjde: Başarılı Öğrencilere Yaz Tatili Karne Hediyesi!

Yaz tatiline giren başarılı öğrencilere devlet tarafından sevindirici bir haber geldi! Başarı Teşvik Programı kapsamında yapılan duyuruya göre, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karne sevincini karne hediyesiyle taçlandıracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarılı öğrencilere destek sağlama konusunda bir açıklama yapmıştı. Bu doğrultuda, devlet tarafından karne hediyesi öğrencilere ödenecek.

Başarı Teşvik Programı, ilkokuldan üniversiteye kadar sosyal yardım desteğini kapsamaktadır. Programda asgari ücret referans alınarak başarı ödemeleri yapılacaktır.

Başarı sıralamasına göre, sınıfta ilk 3 veya okulda ilk 5'e giren öğrencilere, net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar karne hediyesi verilecektir. Ayrıca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yüzde 5'lik dilime giren öğrencilere de tek seferlik başarı desteği sağlanacaktır.

Program kapsamında, yükseköğretim öğrencileri de desteklenecektir. Dört yıllık örgün eğitim yapan üniversite öğrencilerine aylık 100 TL destek ödemesi yapılacaktır. Ayrıca Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 500 binde yer alan öğrencilere de başarı desteği sunulacaktır.

Meslek lisesi mezunlarına iş hayatına atılmaları durumunda destek sağlanacak, lise mezunlarına ise meslek edindirme kurslarına katılmaları halinde kurs desteği verilecektir.

Programın amacı, öğrencilerin okul başarısını artırmak ve ailelerin yoksulluk kısırından kurtulmalarını desteklemektir.

Başarı Teşvik Programı başvurularının ne zaman ve nasıl alınacağı henüz duyurulmadı. Ancak, yaz tatili sırasında başvuru süreciyle ilgili gelişmelerin açıklanması beklenmektedir.

Bu sevindirici haberle, başarılı öğrencilerin yaz tatilinde motivasyonlarının artması ve daha iyi bir geleceğe adım atmaları hedeflenmektedir. Başarı desteklerinin öğrencilere devletin yanlarında olduğunu hissettireceği bir döneme giriyoruz.



Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler