SON DAKİKA SAVAŞ HABERLERİ: Husilerden intikam saldırısı


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Kassam Tugayları, 7 Ekim'de rehin aldıkları İsrailli kadın askerlere dair bir video yayınladı. Söz konusu videoda, üç asker de aynı çağrıda bulundu. Husiler ise Rusya'ya doğru yol alan bir İngiliz gemisini Kızıldeniz üzerinde vurdu.

İsrail-Hamas arasındaki savaş, 7 Ekim tarihinden bu yana devam etmektedir Bu süre boyunca bölgeden gelen gelişmeler canlı olarak aktarılmaktadır. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar, Gazze'de gerçekleşmektedir ve taraflar arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır.

Hamas, 7 Ekim'de İsrail'e karşı benzeri görülmemiş bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda Gazze eridi yakınlarındaki farklı noktalardan İsrail'e giren militanlar yüzlerce kişiyi öldürmüş ve onlarca kişiyi rehin almıştır. İsrail'in verdiği kanlı yanıtla birlikte gerilim savaşa dönüşmüştür [2].

Hamas, 1987 yılında İsrail'in işgaline karşı kanlı bir ayaklanma dalgası sırasında, Müslüman Kardeşler'in Filistinli üyeleri tarafından kurulmuştur. Bugün Hamas, Gazze Şeridi'ni kontrol etmektedir ve İsrail tarafından işgal edilen topraklarda İslami bir devlet kurmayı amaçlamaktadır [2].

Savaşın son durumu hakkında kesin bir bilgi vermek zor olsa da, çatışmaların devam ettiği ve can kayıplarının olduğu bilinmektedir. Filistinli sivillerin yerinden edildiği ve can kaybının her iki tarafta da olduğu bildirilmektedir.

Bu süreçte, uluslararası toplumdan atışmaların sona erdirilmesi ve barışçıl bir çözüm bulunması yönünde çağrılar yapılmaktadır. Özellikle Türkiye, sivil can kayıplarının önlenmesi, insani yardımların kesintisiz iletilmesi ve şiddetin bölgeye yayılmasının engellenmesini istemektedir.

Kaynaklar:
- 'İsrail-Filistin sorunu: Türkiye, Hamas-İsrail savaşında nasıl ...'
- 'İsrail-Filistin sorunu: 6 soruda Hamas-İsrail savaşı ve Gazze'de ...'
- 'Son dakika: İsrail-Hamas savaşında son durum... Gazze'de bilanço ...'


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

israil gazze hamas filistin abd savas esir kadin asker orta dogu turkiye lubnan husiler yemen