Erkan Baş Gökhan Zan'ın adaylığının çekilmesine ilişkin konuştu: 'Kendi geleceğimi düşünmem lazım' iddiası


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Gökhan Zan’ın adaylıktan çekilmesine ilişkin konuştu. Baş “‘Deep fake’ dedikleri bir uygulamayla yapıldığını söylüyor ama kimi konuşmalarda da ‘Ben bu seçimi kazanamazsam da kendi geleceğimi düşünmem gerekir’

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay'da aday gösterdiği Gökhan Zan'ın partiyle ilişkilere girdiği iddialarını geri çektiğini ifade etti. Ancak Gökhan Zan, "TİP Genel Merkezi'nin beni adaylıktan çekme açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı yoktur. Şantajla, montajla tehdide boyun eğmeyeceğim. Kişilik haklarıma yapılan saldırılara karşı korkmadım, korkmayacağım" şeklinde açıklama yaptı. Gökhan Zan, montaj olduğunu iddia ettiği ses kayıtlarında Turgay Kocakaya isimli kişiyle yaptığı konuşmada adaylıktan çekilmesi durumunda 3 milyon dolar alacağını önerdiği ve Zan'ın da 5 milyon dolar için pazarlık ettiği yer aldığını iddia etti. Başka bir ses kaydında ise Zan'ın TRT'de spor yorumculuğu yapmak için pazarlık yaptığı öne sürülüyor.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, konuyla ilgili olarak T24'e konuştu. Baş, kayıtların doğruluğunun kriminal inceleme sonucunda ortaya çıkacağını belirterek, "Deep fake" adı verilen bir uygulama ile yapıldığını söyledi. Ancak bazı konuşmalarda "Ben bu seçimi kazanamazsam da kendi geleceğimi düşünmem gerekir" gibi ifadelerin de yer aldığını belirtti. Baş, seçimi kazanamamak durumunun kabul edilebilir bir plan olmadığını ve siyasi mücadele sırasında bazı fedakarlıkların yapılabileceğini ancak kişisel ajanda tutmanın doğru olmadığını ifade etti. Ayrıca, her iki taraf için de müdahalede bulunulabilecek bir dönemde kendi kararlarını kendilerinin alması gerektiğini ve şeffaf bir şekilde yurttaşlarla paylaşmaları gerektiğini vurguladı.

Bu durumda, kayıtların doğruluğunun kriminal inceleme sonucunda ortaya çıkacağı belirtilmektedir. TİP Genel Başkanı, kayıtların bazı ifadelerin gerçek olduğunu gösterdiğini belirtmiştir. Ancak seçimi kazanamamak durumunun kabul edilebilir bir plan olmadığını ve siyasi mücadele sırasında fedakarlıkların yapılabileceğini ifade etmiştir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.