EMEKLİYE EK ZAM SON DAKİKA: Hesap yeniden yapılacak! Maaş farkı ne kadar? 10 bin TL emekli maaşı Meclis’ten geçiyor


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Yüzde 37,57'lik emekli zammı sonrası maaşlar gün gün hesaplara yatıyor. Yüzde 5 ek zam ile SSK, Bağ-Kur 10 bin TL en düşük emekli maaşı düzenlemesi TBMM...

Son dakika haberlerine göre, SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlenirken, emekli kök maaşları da yüzde 37,57 enflasyon farkına ek olarak yüzde 5 refah payı ile artacak.

Düzenlemeler Meclis'te yasalaşacak ve Resmi Gazete'de yürürlüğe girecek.

Emekli maaşı zammı düzenlemeleri sonrası oluşan maaş farkları ayrıca hesaplara yatırılacak. Ocak ayında hak kaybı olmayacak. Enflasyon zammından sonra hesaplanan emekli maaşları şu anda hesaplara yatırılıyor. Ancak sonradan yapılan ek zam bu maaşları değiştirecek.

Taban maaş 10 bin lira olarak düzenlenecek ve emeklilere yüzde 42.6 oranında zam yapılacak. Zamdan oluşan fark ise sonradan tekrar yatırılacak. Şu anda bankaya yatırılan aylıklarda kök aylıklara yapılan yüzde 37,57 oranındaki enflasyon artışları bulunuyor. Daha sonra ek zamdan kaynaklanan farklar da emeklilerin hesabına yatırılacak. Böylece tüm emekliler Aralık ayına göre yüzde 42,6 oranında zam almış olacak.

Ek zamların yasal düzenleme gerektiğinden SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu günlerde sadece yüzde 37,57 artırılmış maaşlar yatırılıyor. Ayrıca taban maaş olarak da 7 bin 500 TL'ye tamamlanıyor. Ancak ek zamla oluşan farklar da yasal düzenleme yürürlüğe girince erilecek. Yasa çıktıktan sonra kök aylıklar yüzde 42,6 zam oranına göre yeniden hesaplanacak.

Bu hesaplama sonrasında 10 bin liranın altında kalan aylıklar taban maaş olan 10 bin liraya tamamlanacak. Daha sonra da çıkan tutar ve yapılan ödeme arasındaki fark hesaplara yatırılacak. Bu ay maaş gününde 7 bin 500 lira ödeme yapılana 2 bin 500 lira ek zam farkı verilecek. Ayrıca şu anda yatırılan maaş ile yüzde 42,6 oranındaki yeni maaş arasındaki fark da yatırılmış olacak.

Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin hesaplarına yatırılacak farklar da şu kalemlerden oluşacak: Net maaş üzerinden yüzde 42,60 oranında enflasyon artışı, ortaya çıkan aylığın yüzde 4'ü kadar ek ödeme, aylık 10.000 TL'nin altında kalmışsa 5510 EK 19 kapsamında yapılan ilave ödeme. Bu bilgiler ışığında, emekli maaşı zamları ve hesaplamalarıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için güncel haber kaynaklarını takip etmekte fayda var.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

son dakika sondakika son dakika haberleri emekli zammı Emekliye zam emekli maaşı emekli maaşları