Dursun Özbek'ten Ali Koç'a yanıt ve olaylı maç yorumu


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Son güncelleme: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek gündeme dair açıklamalar yaptı. Dursun Özbek, Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan olayların yanı sıra, Fenerbahçe Yönetimi'nin ligden çekilmek için genel kurul çağrısı yapmasını değerlendirdi.

Galatasaray ile IFS arasında gerçekleştirilen sponsorluk anlaşmasının imza töreninde Galatasaray'ın başkanı Dursun Özbek açıklamalarda bulundu. Özbek'in açıklamaları şu şekildedir:

ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞMENİN İPTALİ


Özbek, bir ortak tanıdıkları tarafından Türk futbolundaki gergin ortamın ortadan kalkması yönünde bir çağrı aldığını ve Ali Koç ile bu konuda görüşebileceklerini söylediğini belirtti. Özbek, bu görüşmeyi kabul ettiğini ve Ali Koç'un da kabul ettiğini ifade etti. Ancak daha sonra Ali Koç'un bir açıklama nedeniyle bu görüşmeyi iptal ettiğini söyledi. Özbek, Türk sporundaki gerginlik konusunu görüşerek çözebileceklerini düşündüğünü ve keşke görüşebilselerdi ve bu duruma gelinmeseydi dedi.

TRABZONSPOR - FENERBAHÇE MAÇINDAKİ OLAYLAR


Özbek, olayların önüne geçmek için adil bir şekilde cezalandırma yapılması gerektiğini ve sporun yeşil sahalarda kalmasını istediklerini belirtti. Ayrıca, bu konuyla ilgili adil yaptırımların gündeme gelmesinden yana olduklarını ve TFF'nin bu konuda gerekeni yapacağından emin olduğunu ifade etti. Özbek, olayların bu seviyeye gelmesinin önemli bir konu olduğunu ve Türk futbolunun nasıl bu duruma geldiğinin üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Ayrıca, her iki camiaya da olaylardan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.

ALİ KOÇ'UN LİGDEN ÇEKİLME ÇAĞRISI


Özbek, Ali Koç'un olağanüstü genel kurul çağrısı yaptığını ve bu durumun tamamen Fenerbahçe'nin iç işleri olduğunu belirtti. Ayrıca, rakiplerin iç işlerine karışmanın Galatasaray'ın geleneğinde olmadığını ve Fenerbahçe'nin en doğru kararı alacağına inandığını ifade etti.

FENERBAHÇE'NİN SÜPER KUPA'NIN ERTELENMESİ TALEBİ


Özbek, Süper Kupa finaliyle ilgili kararın TFF tarafından alınacağını ve Galatasaray'ın gelişmeleri izlediğini belirtti. Ayrıca, Türk futboluna fayda sağlayacak her türlü kararın Galatasaray'ın arkasında olduğunu ifade etti. Özbek, henüz farklı bir talep olmadığı sürece 7 Nisan'da maçın Urfa'da oynanacağını söyledi.

ALİ KOÇ'UN KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINDAN İSTİFASI


Özbek, Kulüpler Birliği Vakfı'nın önemli bir kurum olduğunu ve Ali Koç'un istifasının kişisel bir karar olduğunu ve buna saygı duyduğunu belirtti. Ayrıca, vakıfta çok değerli isimlerin bulunduğunu ve birini seçeceklerini ifade etti.

TFF'YE İSTİFA ÇAĞRISI


Özbek, Kulüpler Birliği'nde yapılacak toplantıda TFF'nin ihmali olup olmadığının inceleneceğini ve önlemlerin zamanında alınıp alınmadığının değerlendirileceğini söyledi. Ayrıca, bu gerginliği tırmandıracak söylemlerden kaçınılması gerektiğini ve Galatasaray olarak bu tür söylemlerde bulunmayacaklarını ifade etti. Özbek, TFF ile ilgili Kulüpler Birliği'nde oluşacak kanaatin çok önemli olduğunu belirtti.

TORREIRA VE MUSLERA'NIN SÖZLEŞMELERİ


Özbek, Torreira ve Muslera'nın sözleşmelerini uzatacaklarını belirtti. Ayrıca, Muslera ile görüştüğünü ve bir problem olmadığını ifade etti. Sözleşmenin 1+1 yıllık olacağını ve Galatasaray'a hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

FENERBAHÇE'NİN YABANCI HAKEM TEKLİFİ


Özbek, olayları yabancı hakem seviyesine indirmenin yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, nasıl bu noktaya gelindiğinin incelenmesi gerektiğini ve özeleştiri yapmanın zamanının geldiğini ifade etti. Özbek, herkesin dikkatli olması ve haddini bilerek konuşması gerektiğini söyledi. Ayrıca, işin kontrol dışına çıktığını ve yangına benzin dökülmemesi gerektiğini ifade etti.

Kaynaklar:
- [Galatasaray'da Dursun Özbek "Engelsiz Aslanlar Balosu" töreninde açıklamalarda bulundu](https://www.haberler.com/galatasaray-da-dursun-ozbek-engelsiz-aslanlar-14424447-haberi/)
- [Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'ten Süper Kupa açıklaması](https://www.haberler.com/galatasaray-kulubu-baskani-dursun-ozbek-ten-super-14424448-haberi/)
- [Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'ten Ali Koç açıklaması](https://www.haberler.com/galatasaray-kulubu-baskani-dursun-ozbek-ten-ali-koc-14424449-haberi/)
- [Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'ten TFF'ye istifa çağrısı](https://www.haberler.com/galatasaray-kulubu-baskani-dursun-ozbek-ten-tff-14424450-haberi/)
- [Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'ten Torreira ve Muslera açıklaması](https://www.haberler.com/galatasaray-kulubu-baskani-dursun-ozbek-ten-torreira-14424451-haberi/)
- [Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'ten Fenerbahçe'nin yabancı hakem teklifi açıklaması](https://www.haberler.com/galatasaray-kulubu-baskani-dursun-ozbek-ten-fenerbahce-14424452-haberi/)


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.