Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasa zamanla aldığımız tedbirlerle dengeye oturacak


Google News

Yayınlama: 8 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi gündemini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Piyasa zamanla aldığımız tedbirlerle dengeye oturacak. açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi gündemini görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaman içinde aldığımız tedbirlerle piyasa dengelenecek" dedi.

Son dakika haberi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomideki önceliğimiz dün olduğu gibi bugün de değişmedi.

Türkiye ekonomisini yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyütmeye kararlıyız."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul eden Erdoğan, tüm TOBB üyelerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Mücadeleler ve zaferlerle dolu şanlı tarihlerinden aldıkları ilhamla büyük ve güçlü bir Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Erdoğan, sıcak havaya rağmen Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST'e yüz binlerce kişinin katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cuma günü TEKNOFEST'i de ziyaret edeceğini söyleyen Erdoğan, "Gençlik, halkımız, halkımız orada yüksek sesle ilerlemeye devam ediyor." dedi, küresel ekonomide yaşanan sıkıntı ve zorlukların Türkiye'ye çeşitli yansımaları olduğunu belirterek, Tüm dünyada son 60-70 yılın zirvelerine ulaşan enflasyon oranlarının da bizi zorladığı bir gerçek.

Başta iş çevrelerimiz olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin karşılaştığı sorunların farkındayız.

Bunları çözmek için adımlar atıyoruz ve atacağız. Önümüzdeki dönem için yol haritası niteliğinde olacak Orta Vadeli Program'ın hazırlıkları tamamlanmak üzere. İnşallah bunu yakında sizlerle ve kamuoyuyla paylaşacağız.

FAHİŞ FİYAT BALONU SÖNÜYOR

Bazı sektörlerdeki açgözlülüğün neden olduğu fahiş fiyat balonunun yavaş yavaş söndüğünü belirten Erdoğan, şöyle konuştu: \\Aldığımız tedbirler sayesinde piyasa inşallah zamanla dengeye ulaşacaktır.

Ekonomideki önceliğimiz dün olduğu gibi bugün de değişmedi.

Türkiye ekonomisini yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyütmeye kararlıyız.

Vatandaşlarımızın aşılarını, işlerini ve ekmeklerini korumak ve büyütmek bu dönemde de önceliklerimizin başında geliyor. Özellikle uzun mücadeleler sonucunda elde ettiğimiz kazanımlardan geriye gitmemize asla izin vermeyeceğiz.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hedeflerimize sizlerle birlikte yürüyeceğiz. TOBB'un üretimin, ticaretin, ihracatın, istihdamın ve tüm Türkiye ekonomisinin temsil edildiği bir şemsiye olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: Sizlerin önerileriniz, eleştirileriniz ve ekonomi politikalarımıza verdiğiniz güçlü destek bizim için ayrı bir öneme sahiptir.

Bildiğiniz gibi, 21 yıllık iktidarımız boyunca sizinle her zaman yakın istişare içinde olduk.

Bunun meyvelerini üretimden istihdama kadar her alanda topladık.

Umarım gelecekte de sizinle işbirliği yapmaya devam ederiz.

Türkiye'nin büyümesine, gelişmesine ve refahına yaptığınız eşsiz katkılardan dolayı sizleri tebrik ediyor, her birinize yeni görevinizde başarılar diliyorum.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.