Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tanju Özcan'a 'heykel' yanıtı...


Google News

Yayınlama: 10 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kendisine mektup yazarak heykel dikme talebinde bulunan Tanju Özcan'a 'heykel' yanıtı geldi. İşte konu ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, önceki sosyal medya paylaşımında, "Recep Tayyip Erdoğan seçimi bir kez daha kazanırsa Bolu'nun en belirgin noktasına büyük bir Erdoğan heykeli dikme sözü verdi." Bolu Belediye Meclisi'nin haziran ayı ilk toplantısında, AKP'li Belediye Meclis Üyesi Kamuran Avcı ve MHP'li meclis üyeleri Fatih Silin ve Necdet Çakır, Başkan Özcan'ın verdiği sözü yerine getirmesi gerektiğini hatırlattı.


ERDOĞANA MEKTUP YAZDI

Bunun üzerine Başkan Özcan, sözünü tutacağını belirterek, bir kişinin heykelinin yapılabilmesi için o kişinin rızasının alınması gerektiğini vurguladı ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. Özcan'ın Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği mektupta, "Seçim öncesi, seçimi kazanmanız durumunda Bolu'ya heykelinizi dikme sözü vermiştim. Bu nedenle, bir kişinin heykelinin dikilmesi için kişiden onay alınması gerektiği ortaya çıkmıştır. Sözümü yerine getirebilmem için heykelinizin yapımı konusunda muvafakat talep etmekteyim. Saygılarımla arz ederim" ifadeleri yer aldı.


CUMHURBAŞKANLIĞINDAN MEKTUBA CEVAP GELDİ

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla gelen mektupta, Erdoğan'ın Bolu'ya planlanan heykel için onay vermediği belirtildi. Mektupta, konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, devlet adamlarının heykelleriyle değil, hizmetleriyle anılması gerektiğini vurgulayarak, heykelin yapımı için onay vermedi ve heykelin maliyeti tutarında ihtiyaç sahibi Bolulu vatandaşlara yardım yapılmasının daha yerinde olacağına karar vermiştir" denildi.


ÖZCAN: İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ

Başkan Özcan ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, "Seçimlerden önce verdiğimiz söze uygun olarak geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanına mektup yazarak onay talep ettik. Ancak kendileri, heykele harcanacak paranın ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını ve heykelin yapılmamasını daha uygun gördüler. Bugüne kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza adil bir şekilde yardımda bulunduk ve heykele harcanacak parayı da yine adil bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız" dedi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Erdoğan Bolu Tanju Özcan Heykel