Cumartesi gününe dikkat! Meteoroloji bölge bölge duyurdu: Sağanak yağış geliyor


Google News

Yayınlama: 8 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Raporda Cumartesi günü başlayacak yağışların birçok bölgede etkili olacağı görülüyor. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz Toros Bölgesi'nin iç kesimlerinin yüksek kesimleri, Erzurum ve Adana'nın kuzeyi, Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın sahil ilçelerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. diğer yerler ise bulutlu ve açık olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da mevsimsel normallerin 4-6 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsimsel normaller civarında sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilmektedir.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta şiddette esmesi beklenen rüzgarlardır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMUSureke havanın bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.

EDİRNE 20°C, 35°CAz bulutlu ve açık İSTANBUL 24°C, 33°CAz bulutlu ve açık KIRKLARELİ 20°C, 35°CAz bulutlu ve açık SAKARYA 22°C, 36°CAz bulutlu ve açık EGEAz bulutlu ve açık havanın bulutlu olduğu tahmin edilmektedir.

A.KARAHİSAR 17°C, 33°CAz bulutlu ve açık DENİZLİ 21°C, 36°CAz bulutlu ve açık İZMİR 22°C, 34°CAz bulutlu ve açık MANISA 23°C, 36°CAz bulutlu ve açık AKDENİZAz bulutlu, doğusu parçalı bulutlu, akşam erken saatlerde Hatay'ın sahil ilçeleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii ile Adana'nın kuzeyi ve Osmaniye çevresinin öğle saatlerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar.

ADANA 24°C, 35°C, bulutlu, kuzey çevresi yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı öğle saatlerinde ANTALYA 25°C, 31°C, bulutlu ve açık HATAY 24°C, 33°C, bulutlu MERSİN 27°C, 33°C, bulutlu İÇ ANADOLUAz bulutlu ve açık gökyüzünün yağışlı olacağı tahmin edilmektedir.

ANKARA 21°C, 36°CAz bulutlu ve açık ESKİŞEHİR 18°C, 35°CAz bulutlu ve açık KONYA 18°C, 34°CAz bulutlu ve açık SİVAS 16°C, 33°CAz bulutlu ve açık BATI KARADENİZ'in bulutlu ve açık bulutlu ve açık gökyüzü bekleniyor.

BOLU 16°C, 31°CAz bulutlu KASTAMONU 14°C, 35°CAz bulutlu SINOP 23°C, 30°CAz bulutlu ZONGULDAK 23°C, 28°CAz bulutlu ORTA ve KARADENİZ bulutlu, doğusu parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek rakımlı ve öğle saatlerinde ise sağanak ve gök gürültülü olacağı tahmin ediliyor.

AMASYA 19°C, 38°CAz bulutlu SAMSUN 23°C, 31°CAz bulutlu TOKAT 17°C, 37°CAz bulutlu TRABZON 25°C, 31°CAz bulutlu DOĞU ANADOLUParty, kuzey ve doğusu yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin edilirken, öğle saatlerinde Ezurum'un kuzeyinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ERZURUM 13°C, yer yer 29°C, çok bulutlu, öğle saatlerinde kars 12°C, 29°C ve az bulutlu MALATYA 18°C, VAN 36°C, az bulutlu VAN 13°C, 26°C ve az bulutlu GÜNEYDOĞU ANADOLUAz bulutlu ve açık bulutlu gökyüzü tahmin edilmektedir.

DİYARBAKIR 18°C, 38°CAz bulutlu ve açık GAZİANTEP 22°C, 36°CAz bulutlu ve açık SİİRT 22°C, 36°CAz bulutlu ve açık ŞANLIURFA 24°C, 38°CAz bulutlu ve açık 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 5 günlük hava tahmini haritası, Cumartesi günü birçok bölgede sağanak yağış beklendiğini gösteriyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

bulutlu?elazig meteoroloji diyarbakir mudurlugu cumartesi karadeniz karahisar bahceler toroslar sicaklik osmaniye yagisli bulutlu anadolu gurultu akdeniz saganak degisik erzurum edirne ankara harita ezurum kuvvet normal mevkii mevsim yuksek amasya tahmin zarar durum mudur parca hatay bolge hayat kesim civar sicak bahce aksam bulut toros adana kuzey cevre ogle kiyi ulke dogu duru bolu ilce onem gunu saat sira ada dur gun mev yer sir yon