Çiftlik Bank'ın 'Tosuncuk'u konuştu: Cezaevi KYK yurtlarından iyi


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Kurduğu 'Çiftlik Bank'la binlerce kişiyi dolandırmaktan tutuklanan Mehmet Aydın cezaevindeki hayatını anlattı: İnsanların vebali benim üstümde değil. Tahliye olunca e-ticaret yapacağım...

Mehmet Aydın, Çiftlik Bank CEO'su olarak bilinen ve binlerce kişiyi dolandırıp milyonlarca lirayla yurtdışına kaçan bir kişidir. Brezilya'da teslim olduktan sonra Türkiye'ye iade edilmiştir. Aydın, OdaTV'ye verdiği röportajda hakkındaki iddialara cevap vermiş ve cezaevindeki günlerini, geleceğiyle ilgili planlarını anlatmıştır.

Aydın'ın açıklamalarına göre, kendisi birçok keşke yaşamıştır. İlk keşkesi, hakkında ilk yakalama kararı çıktığında Türkiye'ye geri dönmemiş olmasıdır. Ayrıca, insanlara çok kolay güvendiği için büyük bir darbe aldığını ifade etmiştir. Evlilikle ilgili olarak da keşkeleri olduğunu belirtmiş ve Sıla ile evlenmek yerine evlenmeseydi daha iyi olacağını düşündüğünü dile getirmiştir.

Aydın, Çiftlik Bank'ın adını koymasıyla ilgili olarak da pişmanlık duymaktadır. Yapılan denetimlerde tespit edilen usulsüzlüklerin kendisini derinden sarstığını ifade etmiştir. Ayrıca, BDDK Bank ifadesini kullanmaktan dolayı 2,6 yıl ceza aldığını belirtmiştir. Aydın, bu keşkeleri olmasaydı bugün Türkiye'nin 81 ilinde on binlerce şubesi olan bir şarküteri zinciri olan dev markaların 5 yılda geleceğine inandığını söylemiştir.

Aydın cezaevinde 30 kilo vermiş ve cezaevindeki yaşamını anlatmıştır. Kendi odasında kaldığını ve sağlık konularında iyi bir ilgi gördüğünü belirtmiştir. Ayrıca, cezaevindeki yemeklerin KYK yurtlarındaki yemeklere kıyasla çok daha iyi olduğunu ifade etmiştir. Günlerinin kitap okumak, ders çalışmak ve televizyon izlemekle geçtiğini söylemiştir.

Aydın, mağdurların paralarını alamamasının sebebinin şirkete ait mal varlıklarına konulan tedbir kararı olduğunu belirtmiştir. Davacı olan kişilerin alacaklarını tahsil etmek için icra yoluyla başvurduklarını ancak mal varlıklarının satışa zorlandığını ifade etmiştir. Davanın hala devam ettiğini söylemiştir.

Son olarak, Aydın geleceğiyle ilgili planlarını anlatmıştır. En kötü senaryoda 2028 yılında denetimli serbestlikle cezaevinden çıkabileceğini belirtmiştir. Eğer daha erken çıkarsa, yapılacaklar listesinde yer alan 100 maddeden oluşan planlarını gerçekleştirmek için çaba göstereceğini ifade etmiştir. Eğer bir iş yapacak olursa, e-ticaret ile ilgileneceğini söylemiştir.



Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.