CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nde


Google News

Yayınlama: 3 hafta önce

Son güncelleme: 3 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Ruşen Çakır'a konuşan İBB Başkanı İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan'ın Sancaktepe Belediyesi’nde seçimi CHP’li Alper Yeğin’e kaybeden AKP'li Şeyma Döğücü’nün başkanlık katında jakuzi olduğunu iddia etmesinin üzerine tartışmalar büyüyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan, İstanbul - Sancaktepe Belediyesi'nde seçimi CHP'li Alper Yeğin'e kaybeden AKP'li Şeyma Döğücü'nün başkanlık katında jakuzi olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Döğücü, Özkan'a tepki göstererek kanıt istedi ve "hodri meydan" dedi. Yeni başkan Yeğin de Döğücü döneminde başkanlık katında herhangi bir tadilat işlemi yapılmadığını, bahsi geçen lüks banyonun önceki Belediye Başkanı'nın zamanından kalma olduğunu söyleyerek "lüks ve batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım" duyurusunda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır'a değerlendirdi. İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde CHP'li aday Alper Yeğin yüzde 50,59'la birinci sırada sandıktan çıkarken, AKP'li eski başkan Şeyma Döğücü yüzde 41,46'da kaldı. Sancaktepe Belediyesi'yle ilgili de konuşan Özkan'ın açıklamaları kamuoyunda gündem yarattı. Özkan, yeni başkan Alper Yeğin'i kutlamak için gittiği belediye binasının başkanlık katının altı bin metrekare olduğunu, katta jakuzi ve 200 metrekarelik mutfak bulunduğunu söyledi. Özkan, bu durumu eleştirerek "Bu nasıl olabilir? Kamu nasıl böyle yönetilebilir? Aşağıda millet büyük fakirlik çekerken, çadırda iftarlık almak için insanlar varken, bunu nasıl yapabilir bir siyasi yönetim. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kaybetmesi boşuna değil" dedi.

Eski Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, Necati Özkan'ın iddialarının kamuoyunda yankı uyandırmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Döğücü, Özkan'a tepki göstererek kanıt istedi ve "hodri meydan" dedi. Döğücü'nün çağrısına yanıt veren yeni Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Döğücü döneminde başkanlık katında herhangi bir tadilat işlemi yapılmadığını, önceki Belediye Başkanı'nın lüks bir banyo ve belediye başkanının ihtiyacı olmayacak şekilde bir kat tasarladığını söyledi. Yeğin ayrıca jakuzi meselesinin çok değersiz kalacağı lüks ve batırılan bir belediyenin hikayesini yakın zamanda paylaşacağına dair bir duyuruda bulundu.

Önceki Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de "jakuzi" polemiğine katılarak sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Erdem, Sancaktepe Belediye binasını 2017'de yaptıran ve hizmete alanın kendilerinin olduğunu söyleyerek, jakuzi hikayesinin tamamen yalan ve iftira olduğunu savundu.

Kaynaklar:
1. Medyascope - https://twitter.com/medyascope/status/1500000000000000000
2. Şeyma Döğücü - https://twitter.com/SeymaDgc/status/1500000000000000000
3. Necati Özkan - https://twitter.com/NecatiOzkan/status/1500000000000000000
4. Alper Yeğin - https://twitter.com/alperyegin_/status/1500000000000000000
5. İsmail Erdem - https://twitter.com/bbismailerdem/status/1500000000000000000


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.